День фінансів: стягнення боргів по-новому, захист від колекторів, перелік тих, хто може отримати 8 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: стягнення боргів по-новому, захист від колекторів, перелік тих, хто може отримати 8 тис. грн

765
Понеділок, 12 квітня. Розповімо про те, як тепер будуть стягувати борги з українців, і хто зможе отримати допомогу 8 тис. грн.
Список карантинних зон. МОЗ оновив розподіл на карантинні зони. Тривалий час «жовтою» була тільки Херсонська область. Однак кілька днів тому з «червоної» зони сюди перейшли Прикарпаття і Закарпаття. Суворі обмеження продовжують діяти в «червоних» 12 регіонах. «Помаранчева» зона налічує 10 регіонів. «Зелених» регіонів в Україні немає з початку адаптивного карантину.
8 тисяч для тих, хто в «червоній» зоні. Українські підприємці, які постраждали від карантинних заходів у регіонах «червоної» зони, можуть отримати 8 тис. грн компенсації від держави. Пропонується держдопомога з двох джерел: з Держбюджету (це гарантована сума в розмірі 8 тис. грн.) і з місцевих бюджетів виключно в розмірі, який приймається відповідним рішенням місцевих рад. Перелік видів діяльності, в яких ФОП і наймані працівники можуть отримати допомогу.
Транш від МВФ. ​​Україна може отримати від МВФ 2,7 млрд дол. в рамках ініціативи директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої про розподіл 650 млрд дол. для відновлення світової економіки від коронакризи. Як заявив голова НБУ Кирило Шевченко, це сприятиме нарощенню золотовалютних резервів і поліпшенню показника композитного критерію МВФ щодо достатності міжнародних резервів з поточного рівня 91% до близько 98%.
Захист від колекторів. Зеленський підписав закон, який покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів. Закон вводить чіткі правила поведінки як для кредиторів, так і для колекторів при врегулюванні проблемної заборгованості.
Автоматичне списання боргів. Банки почали стягувати борги українців автоматично на вимогу державних і приватних виконавців. До системи автоматичного списання коштів вже підключено 7 банків. Це Таскомбанк, ПриватБанк, Універсал Банк та monobank, ОКСІ Банк, Банк Восток, Індустріалбанк, ПроКредит Банк. Про те, як це все буде працювати, ми вирішили розібратися детальніше:

Стягнення по-новому. Що чекає боржників 👔

Крім того, в ФГВФО розповіли, як анкета банку може стати кредитним договором. Наприклад, споживач підписав анкету-заяву клієнта або договір обслуговування з банком. Крім звичайної платіжної картки, отримав ще кредитку з лімітом 5 тис. грн. Згодом клієнт банку міг перестати користуватися карткою, однак не став її закривати, а за цей час кредитний ліміт у розмірі 5 тис. грн переріс у борг 20 тис. грн. Тому Фонд гарантування радить перед тим, як ставити підпис в договорі з банком, уважно його прочитати.
Водночас, мати банківську картку дуже вигідно. З її допомогою можна не лише витрачати і заробляти, а також непогано заощаджувати час. Наприклад, для того, щоб оплатити комуналку, не обов’язково йти в банк або на пошту. Це можна зробити з дому, за допомогою смартфона або ноутбука. Ми підібрали кілька карток, які найкраще підходять для оплати комуналки.

З цими картками не просто зручно, але й вигідно платити комуналку 💳

Все що потрібно знати про інвестиції та податки. Які доходи підлягають обов’язковому декларуванню? З якої суми виникає обов’язок щодо декларування? Що буде, якщо не подати декларацію вчасно або неправильно заповнити дані в декларації? На всі ці питання експерти дадуть відповіді на безкоштовному вебінарі FinUpdate, який пройде онлайн 20 квітня 2021 року. Для участі достатньо зареєструватися за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас