День фінансів, 8 липня: пропозиції від Гонтарєвої, Ощадбанку, і щодо оренди житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 липня: пропозиції від Гонтарєвої, Ощадбанку, і щодо оренди житла

1379
Середа, 8 липня, виявилася днем ​​заяви і пропозицій.
Заява від НБУ. Команда Нацбанку звернулася до української спільноти і, зокрема, до нардепів з вимогою припинити політичний тиск на регулятор. “Час називати речі своїми іменами. Регулярні інформаційні атаки, публічні образи та поливання брудом в публічній площині, загрози, замовні мітинги під стінами Національного банку і блокування будинків його працівників – це не заклик до професійної дискусії. Це цькування і шантаж”, – кажуть в НБУ.
Пропозиція від Гонтарєвої. А ось екс-глава Національного банку Валерія Гонтарєва навіть закликає Міжнародний валютний фонд призупинити платежі в Україну до призначення урядом нового незалежного голови НБУ. Каже, щоб захистити реформи.
Нові правила на ринку оренди житла. Пропозиція від нардепів. Депутати, на чолі зі “слугою народу” Дмитром Наталухою пропонують запровадити нові правила на ринку оренди нерухомості. Цікаво, що проти ініціативи Наталухи вже виступили і ріелтори, і нотаріуси. Кажуть, документ “обмежує права власників самостійно розпоряджатись належними їм об’єктами нерухомого майна”.
Не напружуватися за 100 доларів. Або заява Петрашка. Заплановане Кабінетом міністрів підвищення мінімальної зарплати буде стимулювати зростання продуктивності економіки, каже міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко. На його думку, неправильне регулювання в цій площині з боку держави призвело до трудової міграції з України.
Заява Ощадбанку. Держбанк знизив відсоткові ставки за іпотечними кредитами для всіх клієнтів на 2 процентні пункти. Залежно від початкового внеску ставки стартують від 13,49%. Також з метою підтримки працівників державного сектора банк розширив коло клієнтів, які можуть отримати кредит на житло під 9,99% в рамках програми «Звісно, 9,99» (раніше «Звісно, Док»).
Штрафи за спам. Ще одна пропозиція від нардепів. Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №3014 “Про електронні комунікації”. У документі передбачені зміни як для мобільних операторів, так і для абонентів. Серед іншого – будуть штрафувати за розсилку абонентам спаму або комерційних електронних повідомлень.
День фінансів, 8 липня: пропозиції від Гонтарєвої, Ощадбанку, і щодо оренди житла
Розмір штрафу – від 1700 до 3400 грн. Спамом буде вважатися повідомлення, яке надсилають абоненту без його згоди (крім повідомлення від постачальників комунікаційних послуг, органів державної влади або місцевого самоврядування).
Штрафи за перевантаження. Заява про антирекорд. На продовження теми штрафів, в законопроекті 3743, вже зареєстрованому у Верховній Раді, за відмову від проходження ГВК передбачено штраф в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А поки ж інспектори Укртрансбезпеки і Нацполіція рапортують про нові вагові антирекорди.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас