День фінансів, 28 лютого: П - це п'ятниця, платформа для підприємців, протистояння з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 лютого: П - це п'ятниця, платформа для підприємців, протистояння з коронавірусом

333
П’ятниця, 28 лютого. П’ятий день тижня залишить слід у календарі з такими новинами:
Протистояння з коронавірусом на мільярди. У Китаї видали кредитів на 953,5 млрд юанів для боротьби з коронавірусом. Так влада, за допомогою банків і страхових компаній, намагається допомогти підприємствам, які беруть участь у боротьбі з COVID-19.
Пасемо задніх у фінансовій інклюзії. Рівень фінансової інклюзії в країні всього лише на рівні 63%. «Тобто 37% дорослого населення не має банківського рахунку», – констатує Інга Андрєєва, генеральний директор компанії MasterСard в Україні.

Більш того, Україна все ще посідає останнє місце в Європі за кількістю POS-терміналів на тисячу населення. На сьогодні цей показник становить 8,4 терміналу на 1000 осіб. В Європі середній показник вище – 26.
Платформа для підприємців. Міністерство цифрової трансформації офіційно презентувало онлайн-платформу для підприємців «Дія.Бізнес». Поки сервіс працює в тестовому режимі, проте вже зараз можна випробувати його основні функції. На порталі вже доступні: каталог бізнес-ідей зі зручними шаблонами, перелік всіх необхідних юридичних документів для відкриття бізнесу, кейси конкретних проблем, питань і запитів і багато іншого.
Привіт з СРСР. Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заявив, що в Україні досі використовується програмне забезпечення для розрахунку соціальної допомоги, яке розроблялося в 80-х роках минулого століття. Виявляється, в надрах нашої держави працює програмний комплекс з романтичною назвою АСОПД. І ось що він робить…
Поки зміцнювалася гривня. Міністерство фінансів в рамках обслуговування державного боргу в 2019 році заощадило 26 млрд грн. Зокрема, 19 млрд грн вдалося зекономити через зменшення відсотків, а ще 7 млрд грн – завдяки зміцненню курсу гривні. У Мінфіні прогнозують, що цього року економія на курсовій різниці буде більша, ніж на ставках. Адже в бюджеті закладено досить консервативний курс гривні.
Поетапне вирахування від НБУ. З 2021 року банки зможуть списати непрофільні активи. Відповідна постанова Нацбанку набере чинності з 28 березня 2020 року. Як зазначають в НБУ, такий крок необхідний для активізації роботи банків в напрямку реалізації непрофільних активів. У Нацбанку сподіваються, що це допоможе вивільнити ресурси, необхідні для кредитування і здійснення інших банківських операцій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас