День фінансів, 14 лютого: дизайн е-паспорта, витрати до Дня св. Валентина, гроші за стиль водіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 лютого: дизайн е-паспорта, витрати до Дня св. Валентина, гроші за стиль водіння

506
П’ятниця, 14 лютого. У День закоханих – тільки про любов:
💰 до заощаджень. Банки знизили ставки за депозитами для населення. У січні 2020 року середні процентні ставки банків за новими депозитами в гривні для населення знизилися з 13,9% до 13,8% річних. Депозитний портфель банків у січні збільшився на 5,3% до 1 122 млрд грн, в т. ч. населення зріс на 2,9% до 560 млрд грн, підприємств – зріс на 6,2% до 532 млрд грн.
🚗 до безпечного водіння. Українцям будуть платити гроші за обережне водіння. Український стартап Штрафи UA за участю Міністерства інфраструктури провели реліз додатку, який оцінює стиль водіння людини і за акуратне водіння нараховує кешбек від суми страхування.
📱 до цифрових технологій. Новий дизайн електронного паспорта громадянина України. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував три можливі варіанти того, як виглядатиме електронний паспорт громадянина України. У нас в новині ми вирішили запитати читачів, який з варіантів дизайну їм подобається найбільше. Переходьте за посиланням і висловлюйте свою думку. Отримати в мобільний додаток цифровий документ зможуть власники закордонного паспорта і ID-картки.
📃 до порядку. Податкова роз’яснила, чи потрібно зберігати чеки з POS терміналів. Законодавство не зобов’язує продавців зберігати чеки з POS терміналів. Як повідомляють в ДПС, квитанція платіжного термінала лише підтверджує ініціювання переказу коштів з рахунку власника ЕПЗ, а не факт продажу товару (отримання послуг), тому квитанція платіжного термінала не є розрахунковим документом в розумінні “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.
🙇‍♀️ до дітей. У Києві презентували сервіс “еМалятко.” В столиці відбулася презентація запуску послуги “еМалятко” – першого комплексного сервісу в Україні, який об’єднує 10 послуг, пов’язаних з народженням дитини. Новоспечені батьки будуть витрачати 20 хвилин замість 2 тижнів на 10 державних послуг при народженні дітей.
🎉 до Дня святого Валентина. Витрати українців на подарунки до 14 лютого. «Економіка любові» зростає в п’ять разів швидше, ніж світова економіка. Починаючи з 2017 року витрати на подарунки до Дня святого Валентина в світі зросли на 17%, в той час як в Україні цей показник збільшився на 122%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас