День фінансів: запуск е-квитанцій, очікування НБУ щодо іпотеки, нові критерії оцінки банків і боржників-фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: запуск е-квитанцій, очікування НБУ щодо іпотеки, нові критерії оцінки банків і боржників-фізосіб

502
Четвер, 13 лютого. Іпотека від Ощадбанку, запуск е-квитанцій, вплив коронавірусу.
Запуск е-квитанцій. В уряді до сервісу check.gov.ua підключили всі основні державні органи. Тепер українці зможуть оплачувати послуги через Інтернет-банк або мобільний банківський додаток і надавати номер квитанції співробітнику державної установи. Зараз до сервісу підключені три банки, в стадії підключення ще 10.
Нові критерії оцінки банків і боржників-фізосіб. Нацбанк переглянув окремі вимоги до оцінки фінансового стану банків-боржників і боржників-фізосіб при розрахунку розміру кредитного ризику. Змінився період, за який банк повинен здійснювати аналіз результату діяльності банку-боржника, також було доповнено перелік джерел доходів боржника – фізичної особи, які можуть враховуватися банком.
Очікування щодо іпотеки. У Нацбанку очікують, що ставки за іпотечними кредитами в 2020 році знизяться до 15% річних. Як зазначається, зараз існують кілька причин, які не дозволяють банкам істотно знижувати ставки за іпотекою. Це мораторій на стягнення майна за валютними кредитами, незахищеність прав кредиторів і непрозорість первинного ринку житла.
Водночас Ощадбанк оголосив про зниження процентних ставок за іпотечними кредитами. Банк надає, при сплаті 20% вартості житла, ставку за іпотечним кредитом від 15,99%.
Розкривати повну вартість кредиту банки почнуть пізніше. Банки отримали додатковий час для розкриття повної інформації про послуги в рекламі і на сайтах. Вимоги запрацюють 2 червня 2020 року (раніше вимоги до вебсайтів мали набрати чинності з 2 березня 2020 року). Нагадаємо, головні зміни, які мають відбутися – в рекламі банків повинна з’явитися достовірна інформація про послуги, їх повну вартість для споживача, умови отримання і ризики.
20 тис. будівель у Києві – державні. Як заявляє Дубілет, близько 20 тисяч будівель у Києві належать державі. Також він зазначив, що уряд хоче компактно розмістити органи виконавчої влади, щоб більшість приміщень віддати під приватизацію і в оренду для бізнесу.
“Укрпошта” і коронавірус. “Укрпошта” тимчасово припинила відправляти всі види посилок в Китай. Як повідомляють в компанії, така ситуація виникла через значне скорочення рейсів в Китай більшістю авіакомпаній через спалах коронавірусу. А посилки з Китаю в Україну можуть прибувати зі значним запізненням.
Звільнення Богдана і коронавірус. У новому відео на нашому YouTube-каналі фінансовий експерт Олексій Козирєв відповість на такі запитання: як звільнення Богдана вплине на політичний і економічний курс України, як посилення коронавірусу вплине на світову економіку. І, незмінно, експерт дасть прогноз курсу на тиждень.
Але якщо звільнення Богдана і тема коронавірусу сьогодні не для вас, і ви в передчутті завтрашнього свята, то пропонуємо дізнатися оригінальні варіанти, де відсвяткувати День закоханих. Ми знайшли цікаві, нестандартні, але водночас романтичні варіанти святкування 14 лютого. Дивіться. ⬇️
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас