День фінансів, 13 січня: про банківські рахунки, комісії, а також про перевірки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 січня: про банківські рахунки, комісії, а також про перевірки бізнесу

567
Понеділок, 13 січня. Старий Новий рік справді приніс українцям багато нового.
З 13 січня тільки IBAN. З 13 січня 2020 року банки повинні приймати до виконання документи на переказ коштів тільки на рахунки з IBAN. Як зазначають у Нацбанку, в результаті впровадження IBAN за першими двома літерами одразу можна розпізнати країну учасника розрахунку, а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.
Перевірки Держпраці по-новому. Державна служба з питань праці контролюватиме дотримання трудового законодавства бізнесом за оновленим порядком. Інспектори зможуть без попереднього повідомлення в будь-який час доби проходити в будь-які виробничі, службові, адміністративні приміщення об’єкта відвідування, в яких використовується наймана праця.
SkyUp змінює правила перевезення багажу. Вже з 16 січня 2020 року в SkyUp Airlines набирають чинності нові правила повітряних перевезень і обслуговування пасажирів і багажу. Наприклад, загальна вага ручної поклажі не повинна буде перевищувати 3 кг і розміри 35х20х10 см. Відправити дитину без супроводу в межах України, попередньо оформивши відповідну послугу, можна буде в віці від 5 до 14 років, а не від 2 до 14 років.
Банківські комісії планують зменшити. Великі торговці активно лобіюють обмеження на розмір комісій, які стягують банки за здійснення операцій через банківські платіжні термінали. Постановою пропонується до середини 2021 року знизити комісію з 2% до 0,5%. На думку cпівзасновника проекту monobank Олега Гороховського, таке зниження комісій не приведе до зниження цін у великих торговців.
Новий прогноз курсу долара від Нацбанку. В НБУ вважають, що в 2020 році курс гривні може коливатися в обидва боки, в тому числі в бік зміцнення. Як зазначається, зміцнення курсу гривні є результатом викупу в резерви рекордного обсягу валюти і залучення зовнішнього інвестування в державні та приватні компанії. Але були й інші фактори зміцнення гривні.
Ринок землі. Нові, але однакові обмеження. Після прийняття у другому читанні закону про ринок землі для фіз- і юросіб діятимуть однакові обмеження на купівлю землі. Так, одна фізична особа не зможе мати у власності більше 10 тисяч гектарів. Фермери-орендарі зможуть придбати ділянки на пільгових умовах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас