День фінансів, 8 листопада: прогноз від Джека Ма, виробництво в Прилуках, $30 тис. за "допомогу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 листопада: прогноз від Джека Ма, виробництво в Прилуках, $30 тис. за "допомогу"

887
П’ятниця, 8 листопада. Кінець робочого тижня приніс мало справді важливих новин. Але найвагоміші нам вдалося зібрати воєдино:
Виробництво для Прилук. Тютюнова компанія «British American Tobacco Україна» має намір відновити виробництво на своїй фабриці в Прилуках. Кажуть, що таке рішення прийнято після зустрічі з Президентом і міністрами уряду. «Ми почули запевнення про швидке вирішення проблеми, яка заподіяла шкоду нашій індустрії та економіці країни загалом. Тому, незважаючи на деяку невизначеність з долею закону №1049, але покладаючись на гарантії Президента, плануємо поступово відновити виробництво в Прилуках, починаючи вже з 8 листопада 2019 року», – повідомив генеральний директор групи «British American Tobacco Україна».
Новий стандарт SIM-карток від lifesell. Cтільниковий оператор lifecell оголосив про підтримку eSIM. Варто сказати, що eSIM (embedded SIM) – це електронна SIM-картка, яка дозволяє зареєструватися в мережі і підключити тарифний план без необхідності використовувати фізичну SIM-картку.
Попередження для банків від Джека Ма. На Київському міжнародному економічному форумі 2019 засновник Alibaba Group Джек Ма поділився своїми очікуваннями щодо майбутнього традиційних банків. Коротко кажучи, банки чекає непросте майбутнє. «Їм не вдасться змінити клієнтів, тому єдиний вихід (щоб вижити) – міняти себе», – підкреслює Ма.
$30 тис. за «допомогу». Співробітники НБУ теж люди. І як у всіх людей, їм теж властиве почуття жадібності і бажання легкої наживи. На підтвердження цих слів історія співробітниці НБУ, яка вимагала $30 тис. за допомогу у видачі ліцензії фінансовій компанії.
Суперечки контракту не завада. Україна має укласти новий контракт на транзит газу, однак Нафтогаз не збирається відмовлятися від своїх вимог до Газпрому за рішеннями арбітражів. За словами Юрія Вітренка, наявність відкритих суперечок між Газпромом і Нафтогазом, а також відсутність між ними контракту на поставки газу з 2020 є надуманими проблемами для укладення нового контракту на транзит газу. Адже новий контракт укладається не Нафтогазом, а відокремленим від Нафтогазу оператором газотранспортної системи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас