День фінансів, 21 жовтня: закон щодо боротьби з рейдерством, кодекс про банкрутство, умови для нової програми МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 жовтня: закон щодо боротьби з рейдерством, кодекс про банкрутство, умови для нової програми МВФ

393
Понеділок, 21 жовтня: Кого можуть визнати банкрутом в Україні та умови для нової програми МВФ:
Фізосіб можуть визнавати банкрутами. З 21 жовтня 2019 року в Україні фізичних осіб зможуть визнавати банкрутами, така процедура визначена новим Кодексом України про процедури банкрутства. Раніше можливість збанкрутувати мали тільки юридичні особи та ФОП. Хто може ініціювати процедуру банкрутства фізичної особи і які підстави для цього – тут.
Закон щодо боротьби з рейдерством. Володимир Зеленський підписав законопроект №1056-1 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності”. В результаті прийняття проекту Закону уряд прагне знизити кількість рейдерських захоплень нерухомого майна і корпоративних прав.
Умови МВФ для України за новою програмою. У Національному банку України повідомили, що умовами МВФ для України щодо нової програми є прийняття бюджету на наступний рік, продовження боротьби з корупцією, а також глибші структурні реформи в ключових секторах. Про це розповіла перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.
Трудові книжки стануть електронними. Міністр КМУ Дмитро Дубілет заявив, що Уряд запускає в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов’язковість трудових книжок. Деталі законопроекту читайте тут.
Ціна на газ для промисловості. НАК “Нафтогаз України” з 1 листопада 2019 року підвищить ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Залежно від обсягів закупівлі та умов оплати, “Нафтогаз” пропонує газ за ціною 5861-6463 грн за тисячу кубометрів.
Розмір допомоги при народженні дитини. Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про державний бюджет. Постановою №2000-П Комітет ВРУ з питань бюджету запропонував зміни до проекту Держбюджету для збільшення доходів. У цьому документі запропоновано встановити нові розміри допомоги при народженні дитини – 100 тис. грн – на першу дитину і 200 тис грн – на другу дитину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас