День фінансів, 18 вересня: цифрові "трудові", більше TruCAM на дорогах, менше тиску на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 вересня: цифрові "трудові", більше TruCAM на дорогах, менше тиску на бізнес

526
Середа, 18 вересня. Про нові законопроекти, різницю в зарплатах чоловіків і жінок і проблеми з початком опалювального сезону.
Цифрові “трудові”. Новий уряд планує зменшувати кількість паперових процесів у державних органах. Почати планують з HR відділу. Планується заборонити подання документів у паперовій формі і перевести весь пакет документів у цифровий формат.
Коли чекати початку опалювального сезону. Законодавство України передбачає початок опалювального сезону в період, коли середня температура повітря за 3 доби не перевищує 8 °С. Однак опалення в деяких містах під питанням через борги перед Нафтогазом. Запуск системи опалення повністю залежить від органів місцевого самоврядування кожного регіону, а саме від того, наскільки своєчасно вони вирішать стратегічні питання і погасять борги перед Нафтогазом.
До речі, уряд затвердив анбандлінг “Нафтогазу”. Кабінет Міністрів України затвердив нову модель анбандлінгу Нафтогазу, тобто виділення з підпорядкування компанії газотранспортної системи. В Міненергетики повідомляють, що прийняли необхідні рішення для того, щоб забезпечити відділення газотранспортної системи і підписання договору відповідно до вимог європейського законодавства.
Зменшують тиск на бізнес. Сьогодні Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №1080 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінально-процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес. Також планується підвищити відповідальність за ухилення від сплати податків.
Більше радарів на дорогах. З 19 вересня на українських дорогах зросте кількість дорожніх ділянок, де поліція буде використовувати прилади для фіксації швидкісного режиму TruCAM. Карту з ділянками можна побачити за посиланням. Загалом для вимірювання швидкості на дорогах країни використовуються 100 таких приладів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас