День фінансів, 13 серпня: камери на дорогах, "рушії" зростання економіки від Зеленського, нові правила видачі віз США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 серпня: камери на дорогах, "рушії" зростання економіки від Зеленського, нові правила видачі віз США

1398
Вівторок, 13 серпня. Що на нас чекає на дорогах, в метро ​​і в країні.
Землею і грою. Президент Володимир Зеленський пообіцяв за 5 років прискорити зростання економіки до 5-7% на рік і залучити 20 млрд доларів інвестицій. Заявлених показників він хоче домогтися за рахунок земельної реформи. Розпочати її планують уже цьогоріч, а наступного року вона дозволить створити ринок землі на 40 млн гектарів. Але збільшити показники допоможе не тільки земля
“Великий брат” буде стежити за дорогами. У МВС назвали строки запуску системи відеофіксації порушень на дорогах. До кінця року в Україні запрацює система відеофіксації порушень ПДР. Для порушників буде запроваджена система штрафних балів. На початку роботи системи відеофіксації порушень у порушників будуть відніматися віртуальні бали, а надалі обіцяють повноцінний адмінштраф.
Пенсії в Україні: перерахунок виплат. Масові перерахунки пенсій проводяться у зв’язку зі змінами в законодавстві і не вимагають особистого звернення особи за таким перерахунком. Індивідуальні перерахунки пенсій здійснюються за зверненнями пенсіонерів.
Причини зростання цін в Україні. Фактичний показник інфляції в Україні в липні на рівні 9,1% в річному вираженні виявився вищим за траєкторію прогнозу. Показники цінової динаміки свідчать, що загальна інфляція перевищила траєкторію прогнозу Національного банку перш за все через фактори з боку пропозиції продуктів харчування, зокрема внаслідок несприятливих погодних умов. Водночас фундаментальний інфляційний тиск, виражений показником базової інфляції, в цілому відповідає очікуванням НБУ.
4G для 52. Всі 52 станції метро Києва з тунелями та ескалаторами будуть покриті 4G до кінця 2020 року. Таку обіцянку дають мобільні оператори і “Хуавей Україна”. Ще один оператор мобільного зв’язку – “Київстар” – підкреслює, що будівництво завершать до кінця 2020 року за умови, що керівництво КМДА і метро оперативно узгодять прозору процедуру допуску операторів і підрядника до робіт.
Візи до США. “Покладатися на свої власні можливості”. Білий дім оприлюднив розпорядження, яке посилить правила видачі віз на тимчасове або постійне проживання в США іноземним громадянам. Документ набуде чинності 15 жовтня. В яких випадках заяви на тимчасові або постійні візи будуть відхилені – читайте.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас