День фінансів, 12 червня: навіщо українцю фінансова інклюзія, де зручно читати про фінанси, коли вибори через смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 червня: навіщо українцю фінансова інклюзія, де зручно читати про фінанси, коли вибори через смартфон

419
У середу, 12 червня, відбувся Форум з фінансової інклюзії FINCLUSIONinUA, де обговорювали фінграмотність українців, ефективність платіжних інновацій і питання фінансової залученості. Виявляється:
  • Третина українців перебувають поза межами фінансової системи. Дані Світового банку свідчать, що 37% українців перебувають поза фінансовою системою, тобто не мають банківського рахунку.
  • Щоб це змінити, НБУ створює спеціальний підрозділ для захисту прав споживачів. НБУ вирішив підвищувати якість регуляцій і створювати більше умов для посилення фінансового сектору.
  • Нацбанк розробив навіть бачення стратегії фінансової грамотності для українців. Стратегія повинна об’єднати зусилля державних органів, бізнесу та громадянського суспільства, спрямовані на підвищення фінансової грамотності. Ось 5 рішень-пріоритетів стратегії від НБУ.
  • До речі, щоб бути фінансового грамотною людиною, важливо отримувати тільки найбільш корисну та актуальну інформацію. Де ж зручно читати про фінанси? – запитаєте ви. Звісно, Finance.ua – фінансовий портал, який допомагає бути в курсі важливих новин. Але читати новини і важливу інформацію про банки і особисті фінанси можна не тільки на сайті, а в зручному для вас форматі: в соцмережах, розсилках або в Телеграмі. До речі, в нашому Телеграмі вже 7 тис. осіб, які вдосконалюють свою фінграмотність. Приєднуйтесь!
  • Тим часом в Ощадбанку «ощадкаси» успішно змінюють на відділення «Go» формату. Вже трансформовано понад 600 відділень в «Go» формат. Тобто, в таких відділеннях людина може отримати повний перелік послуг.
  • Також, на FINCLUSIONinUA намагалися визначити, що ж дорожче, готівка VS cashless. В Україні так склалося, що готівка для багатьох – це досить дешева «функція». Але якщо все порахувати: вартість інкасації, друктощо, супровід цього готівкового обігу – космічна сума.
Коротко про інші важливі новини:
  • Суд призупинив ліцензію SkyUp. Причина припинення ліцензії – системне невиконання зобов’язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки. SkyUp оскаржила рішення суду і назвала його незаконним. Як пояснив авіаперевізник, “негативні відгуки пасажирів не можуть бути підставою для припинення дії ліцензії авіакомпанії”.
  • Мінфін випустив облігації терміном на 6 років. Міністерство фінансів 11 червня на плановому аукціоні з розміщення ОВДП залучило до державного бюджету 6,47 млрд грн і 4,41 млн дол. “Чергова перемога! 6-річний інструмент під 15,85%”, – прокоментувала міністр фінансів Оксана Маркарова.
  • Вибори в смартфоні. Таку мету уряд вирішив розробити до кінця III кварталу 2020 року. Але поки немає ніякої ясності щодо деталей: відомо лише, що ідентифікація українців при цьому буде проводитися в інтегрованій системі id.gov.ua.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас