День фінансів, 17 травня: причини зростання зарплат, Starbucks і криптовалюта, інвестиції за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 травня: причини зростання зарплат, Starbucks і криптовалюта, інвестиції за кордон

532
П’ятниця, 17 травня. Про інвестиції, зарплати і криптовалюту.
Причини зростання зарплат. У Мінфіні виділяють три фактори зростання заробітної плати в 2019 році. Це підвищення мінімальної зарплати, поліпшення фінансового стану підприємств і збільшення конкуренції за трудові ресурси через трудову міграцію в країни ЄС. Лідером за розміром зарплати залишається Київ. А ось найбільш динамічне зростання заробітних плат – в Донецькій області.
У Starbucks за криптовалюту. У США компанія Starbucks надала можливість оплачувати замовлення криптовалютою. Розплачуватися можна криптовалютою, прив’язаною до долара США, тобто у формі біткойнів, ефіріума, bitcoin cash або Gemini dollar. Форма оплати схожа на наявні платіжні системи Apple Pay і Google Pay.
Українцям дозволили інвестувати в закордонні активи. В Україні набрав чинності закон про валюту і валютні операції, який дозволяє інвестувати за кордон фізособам $50 тис. на рік, а юрособам – 2 млн євро. Але інвестувати за кордон можна тільки ті гроші, які перебувають за кордоном. Якщо гроші лежать в українському банку, їх треба перевести в іноземний банк або іноземному брокеру.
Газ подорожчає до жовтня. Такий прогноз висловив експерт у галузі енергетики Валентин Землянський. Ціна на газ для населення до жовтня 2019 року може підвищитися на 40% – до рівня 9700 за тисячу кубометрів. На його думку, якщо уряд не ухвалить жодних рішень і не буде змінено нормативну базу, то з 1 січня 2020 року ціна на газ піде у вільне плавання, без будь-яких обмежень.
Указ про введення 5G підписаний президентом. Сьогодні Петро Порошенко підписав указ про забезпечення умов впровадження систем мобільного зв’язку 5G в Україні. Україна значиться в першій десятці провідних країн світу, які тестують на своїй території технології 5G. “Я впевнений, що ми мусимо все зробити, щоб в 2020 році 5G працював в Україні”, – сказав Порошенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас