День фінансів 3 травня: нова схема шахраїв для клієнтів ПриватБанку, сума штрафів для "єврономерів", зарплати в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 3 травня: нова схема шахраїв для клієнтів ПриватБанку, сума штрафів для "єврономерів", зарплати в Києві

987
П’ятниця 3 травня: Кому буде нараховуватися пеня за борги за комуналку і яку нову схему придумали шахраї, щоб обдурити клієнтів ПриватБанку:
У ПриватБанку попередили про небезпечну схему. В Україні шахраї пропонують українцям від імені ПриватБанку взяти участь у програмі “розвитку населення” і отримати 10 тис. грн. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник банку. Подібну рекламу або повідомлення розміщують шахраї, які крадуть дані ваших карток.
Кому буде нараховуватися пеня за борги за комуналкуі. У Мінрегіонрозвитку роз’яснили, що нарахування пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг відбуватиметься на підставі договорів на надання послуг, складених відповідно до вимог нової редакції закону. Пеня за несвоєчасне здійснення платежів може нараховуватися на ту суму заборгованості, яка утворюється з моменту укладення відповідного договору про надання комунальних послуг.
При цьому середня платіжка за “комуналку” в березні склала 2,3 тис. грн.
Суми штрафів для власників “єврономерів”. Згідно з новим законодавством про розмитнення яке набрало чинності в листопаді 2018 року, з 24 травня значно збільшаться штрафи. Нагадаємо, до 23 лютого в Україні діяв пільговий період розмитнення таких авто. Тоді їх можна було оформити із суттєвою знижкою.
Перенесення мобільного номера: перші дані. На 2 травня в Українському державному центрі радіочастот було зареєстровано 455 заявок щодо зміни оператора зі збереженням мобільного номера. Нагадаємо, нова послуга була введена в середу, 1 травня.
До речі, Finance.ua підготував новий путівник Міграція мобільного номера, про те, як змінити оператора і зберегти номер. Всі нюанси читайте тут
Чверть усіх зарплат в Україні отримують у Києві. Державна служба статистики оприлюднила дані щодо фонду заробітної плати в Україні в березні 2019 року. Найбільшу частку займають Київ – 19,5 млрд грн, Дніпропетровська область 8,0 млрд грн, Харківська область – 5,0 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас