День фінансів, 21 лютого: рекорди розмитнення, додаток для скарг на тарифи, ціна проїзду першою платною дорогою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 лютого: рекорди розмитнення, додаток для скарг на тарифи, ціна проїзду першою платною дорогою

584
Четвер, 21 лютого. Поки одні розмитнюють Porsche, інші можуть поскаржитися на тарифи.
П’ятірка найдорожчих розмитнень. Найдорожчим розмитненим автомобілем в Україні став автомобіль Porsche TURBO S 2013 р. випуску з митною вартістю в еквіваленті 83,1 тис. доларів. Сума сплачених при митному “оформленні податків і платежів склала 766,1 тис. грн. Більше рекордсменів..
Слід корупції. Національне антикорупційне бюро знайшло прояви української корупції в 65 країнах світу. Як пояснили в НАБУ, більшість корупційних схем, передусім пов’язаних з діяльністю державних підприємств і реалізацією національних проектів, передбачає участь компаній, зареєстрованих за кордоном.
Траса Київ-Одеса не встояла. Чому руйнується одна з основних транспортних артерій країни, на це питання спробував відповісти в.о. глави “Укравтодору” Славомир Новак. Він зазначив, що гарантія на цю дорогу була тільки 1 рік. Тому зараз найпроблемніші ділянки тимчасово закриваються “картами” – великими латками з асфальту.
А якщо ще підвищити тарифи? У столиці знову можуть підняти тарифи на тепло і електроенергію. До травня 2019 року КП “Київтеплоенерго” планує затвердити нові тарифи на відпуск електричної та виробництво теплової енергії. Аргументують підняття цін тим, що зросли ціни на газ і водопостачання.
На тариф можна поскаржитися. Таку послугу надали українцям через мобільний додаток. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, представила мобільний додаток «Енергетика онлайн» для смартфонів, за допомогою якого споживачі можуть перевірити, наскільки правильно постачальник електроенергії або газу нарахував їм суму в платіжці.
До речі, середня субсидія по Києву. Середній розмір на оплату житлово-комунальних послуг у Києві становить 1,1 тис. грн. Про це повідомив заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко. Він також зазначив, що в столиці використовують, в основному, централізоване опалення.
Вартість проїзду першою платною дорогою. Проїзд першою платною дорогою в Україні зі Львова в Краковець може коштувати 2-3 гривні за кілометр. Про це заявив керівник “Укравтодору” Славомир Новак. За його словами, її будівництво почнеться в 2020 році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас