День фінансів, 5 лютого: «адреналіновий» податок, «елітні» інспектори, «крипта» від Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 лютого: «адреналіновий» податок, «елітні» інспектори, «крипта» від Ірану

714
У вівторок, 5 лютого, п’ять найцікавіших новин дня:
Тепла вода і низька температура в квартирі. За що можна не платити. Існують випадки, коли ви маєте законне право не оплачувати комунальні послуги, або ж платити за них менше. Наприклад, якщо замість гарячої води – тепла, платити за неї за тарифом для гарячої не потрібно. Детальніше тут.
 
«Як укол адреналіну в серце». Необхідний податок. Саме таке порівняння вибрав Порошенко для податку на виведений капітал. Президент просить Раду підтримати законопроект про податок і самим визначити дату його впровадження. «Ми можемо вести дискусії, чи вводити це в 2019-му році, з 1 січня 2020-го, в середині 2020-го, але дати надійний орієнтир бізнесу і інвесторам. Це як укол адреналіну в серце – це точно спрацює», – говорить Порошенко. За його словами, з представниками об’єднань бізнесу було проведено велику роз’яснювальну роботу.
«Гібридний» електропоїзд. Для Kyiv Boryspil Express. Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) розробив концепцію гібридного електропоїзда, який зможе курсувати на таких ділянках залізниці як «Київ – аеропорт Бориспіль». Проект зі створення моделей вагонів, які увійдуть до складу електрички, обійдеться майже в 200 млн грн.
«Крипта» від Ірану. Забезпечують золотом. Влада Ірану запустила забезпечену золотом криптовалюту PayMon для обходу міжнародних санкцій. Спершу буде випущений 1 млрд токенів PayMon. Вони будуть використовуватися для токенізації активів фінансових установ та зменшення негативних наслідків для економіки країни після відключення від міжбанківської системи SWIFT.
У пошуку «елітних» інспекторів з паркування. КМДА. Інспекція з паркування в столиці має почати виконувати свої функції в 2019 році. Вже близько 10 осіб пройшли конкурс на інспекторів, всього в планах найняти близько 90. Зарплата інспектора складе від 10 тисяч гривень. Мотивувати працівника планують і за рахунок введення підвищувального коефіцієнта. До речі, за задумом інспектори не матимуть права безпосередньо працювати з фінансами, будуть тільки фіксувати порушення і виписувати штрафи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас