День фінансів, 3 січня: нові правила кредитування, штрафи роботодавцям, терміни появи 5G в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 січня: нові правила кредитування, штрафи роботодавцям, терміни появи 5G в Україні

1660
3 січня, четвер. В Укравтодорі склали рейтинг нових авто, які купували українці торік. А соціологи провели дослідження, яке показало, що українці вперше за останні 23 роки вважають себе щасливими.
Кредити за новими правилами. В Україні з 1 січня 2019 року всі банки перед тим, як видавати кредити, зобов’язані перевіряти інформацію про свого клієнта в єдиному кредитному реєстрі. До реєстру внесуть ПІБ, дату народження, ІПН, інформацію про кредит, вид діяльності боржника, розмір прострочення, інформацію про пов’язаних з банком осіб, приналежність боржника до пов’язаних контрагентів. Такий реєстр має убезпечити фінансові установи від “поганих” клієнтів.
5G в Україні. П’яте покоління мобільного зв’язку 5G з’явиться в Україні не раніше 2020 року. Голова Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації Олександр Животовський вважає, що поки хто-небудь у світі не винайде спосіб, як на цьому заробляти гроші, все це будуть лише тестові запуски і PR.
Нові штрафи за порушення трудового законодавства. У 2019 році штрафи за порушення трудового законодавства зростуть на 12%. До керівників підприємств будуть застосовувати адміністративну відповідальність від 8 500 гривень до 17 000 гривень: за фактичний допуск працівника без трудового договору і за несвоєчасне повідомлення фіскальної служби про прийняття працівника на роботу. Повний перелік штрафних санкцій можна подивитися тут.
Мінуси монетизації субсидій. НАК “Нафтогаз України” розкритикував постанову Кабміну про надання субсидій у грошовій формі. У компанії пропонували, щоб українці отримували живі гроші на свій рахунок і самостійно розпоряджалися ними. Оскільки, якщо держава не буде розраховуватися вчасно, субсидіантам доведеться платити повний рахунок самостійно.
Які авто купували українці в 2018 році. За 2018 рік в Україні на облік було поставлено 82 тисячі нових легкових авто. Найбільше українці купували кросовер Renault Duster – 3465 первинних реєстрацій. Значно купівлі нових машин скоротилися в грудні. Цього місяця лідером продажів стала Toyota – 821 авто.
Українці вперше відчувають себе щасливими з 1995 року. Інститут соціології провів дослідження і виявив, що українці вперше вважають себе щасливими за останні 23 роки. Економісти відносять до позитивних факторів: появу більшої кількості українського продукту, а також безвізовий режим і лоукост, які дозволяють подорожувати за кордон дешевше. Але цікаво, що однозначно результатам дослідження економісти вірити не поспішають.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас