День фінансів: декларації для заробітчан, TYME проти НБУ, 10 млрд Захарченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: декларації для заробітчан, TYME проти НБУ, 10 млрд Захарченка

775
Понеділок, 19 листопада. Іноді життя ставить питання, на які складно відповісти.
Питання справедливості
Декларації для заробітчан. Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про необхідність ввести обов’язкові декларації для українців, працевлаштованих за кордоном. З його слів, найчастіше заробітчани не декларують ці доходи при зверненні по субсидію. «В результаті, субсидія їм призначається в більшому розмірі, ніж це могло б бути, якби вони чесно задекларували свої доходи. За це свято життя платимо ми з Вами – ті, хто живе і платить податки в Україні», – підкреслив Рева.
Соціальна держава. До речі, за словами того ж Реви, державну соціальну допомогу в Україні сьогодні отримують приблизно 44% громадян. Як зазначає міністр соціальної політики, Україна – держава соціальна.
TYME проти НБУ. Міжнародна платіжна система TYME подала позов до НБУ про визнання незаконним рішення “Про скасування реєстрації міжнародної платіжної системи TYME”. У позовних вимогах компанія вимагає зобов’язати суд відновити дії всіх ліцензій, які були відкликані регулятором, а також реєстрацію платіжної системи і всіх її учасників.
Питання порядності
На власні потреби. Главу ради директорів і гендиректора автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона затримали за звинуваченням у порушенні фінансового законодавства Японії. Його звинувачують у тому, що він багато років занижував розмір своїх премій у звітах для Токійської фондової біржі і використовував активи компанії на власні потреби. До порушень нібито був причетний ще один топ-менеджер Nissan Грег Келлі.
Смарт Захарченка. А в цей час в Україні… Екс-міністра МВС Захарченка та його оточення підозрюють у відмиванні 10 млрд гривень через Смартбанк. Генпрокуратура подала клопотання до суду про дозвіл їй доступу до документів, які перебувають у Національному банку, стосовно Смартбанку.
Класти красти асфальт. Державна аудиторська служба виявила порушення на суму 190 млн гривень під час аудиту діяльності Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодор”) в 2015-2017 роках. Порушення були виявлені практично в кожній області, проте найбільше їх зафіксовано в Миколаївській, Волинській, Закарпатській, Луганській, Полтавській та Львівській областях.
Питання майбутнього
Перспективи Bitcoin. Трохи про майбутнє найпопулярнішої криптовалюти. Якщо вірити аналітикам Bloomberg, падіння Bitcoin тільки починається. Вартість може опуститися до $1,5 тис. Головний спеціаліст з інвестицій Creative Planning Пітер Меллоук звернув увагу на слабкі фінансові результати за третій квартал виробника GPU – Nvidia. Продажі пов’язаних з майнінгом криптовалют продуктів компанії продовжують падати, і аналітик вважає це негативним сигналом для ринку.
Менше XSов. Apple Inc. в останні тижні скоротила замовлення на виробництво всіх трьох новітніх моделей смартфонів (iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR), повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела. Особливо різким стало скорочення замовлень iPhone XR – за даними джерел, компанія урізала плани з виробництва найбільш бюджетної нової моделі на третину від спершу запланованих 70 млн пристроїв.
Метро для Троєщини. Китайська компанія China Pacific Construction Group, яка розробила попереднє ТЕО будівництва четвертої лінії метро в Києві, розраховує на фінансову підтримку уряду Китаю в реалізації цього та інших проектів в Україні. Кажуть, кредит, швидше за все, візьмуть. Згідно з попередніми підрахунками, вартість будівництва четвертої лінії метро Києва – від 2,5 до 3 млрд дол.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас