День фінансів, 19 жовтня: початок опалювального сезону в Києві, другий магазин H&M, прожитковий мінімум в 2011 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 жовтня: початок опалювального сезону в Києві, другий магазин H&M, прожитковий мінімум в 2011 грн

601
П’ятниця, 19 жовтня: Віталій Кличко оголосив про початок опалювального сезону, експерти вказали на недоліки системи TruCam.
Кличко оголосив про початок опалювального сезону в Києві. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 19 жовтня в столиці починається опалювальний сезон. І через тиждень-два система теплопостачання буде працювати стабільно. Крім цього, в двох районах столиці підвищили тарифи на ці послуги.
Прожитковий мінімум наступного року зросте з 1853 до 2011 грн. За такий бюджет проголосували депутати. Також піднімуть мінімальні пенсії. Крім того, було прийнято новий метод підвищення пенсій. На це потрібно близько 20 млрд грн. За прогнозами експертів, дохід в бюджет збільшиться більш ніж 11%.
Експерти назвали ризики системи TruCam. Спершу експерти позитивно оцінили таке нововведення, але вже з перших днів стали помічати проблемні моменти. Поліцейські розташовуються не в тих місцях, де порушення водіями швидкості могло б призвести до аварійної ситуації, і працюють без попереджувальних знаків.
Київрада зменшила податок на землю під будівництво багатоповерхівок. Київська міська рада прийняла рішення встановити ставку податку на землю, яка використовується для будівництва і обслуговування багатоквартирних будинків, в розмірі 0,01%, тоді як чинна ставка становить 1% від нормативної грошової оцінки землі.
НБУ затвердив механізм резервування операцій з валютними форвардами і ф’ючерсами. При використанні механізму, резервування буде здійснюватися за всіма видами операцій за форвардними і ф’ючерсними контрактами з поставкою або без поставки базового активу, змінною величиною яких є валютний курс або ціна банківського металу до валютного курсу.
В Україні почалися продажі нових iPhone. Сьогодні в Україні стартували офіційні продажі нової лінійки смартфонів і годинників Apple: iPhone XS, iPhone XS MAX і Apple Watch Series 4. Смартфони коштують в Україні від 1469 дол до 2077 дол. Цікаво, що в Україні вони коштують дорожче, ніж в 32 розвинених країнах.
Приватбанк ввів перекази PrivatMoney з Ізраїлем. Першим партнером Приватбанку в Ізраїлі стала компанія Albercom Finance Services, агентства якої надали доступ до системи PrivatMoney для українців, які працюють або відпочивають в Ізраїлі.
H&M відкрив другий магазин в Україні. H&M відкрив магазин в ТРЦ Sky Mall в Києві. Площа магазину становить 2,5 тис. кв. м. Група компаній H&M налічує 47 онлайн-платформ і понад 4700 магазинів на 69 міжнародних ринках разом з франчайзинговими.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас