На що звертають увагу айтівці під час вибору компанії для роботи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що звертають увагу айтівці під час вибору компанії для роботи (інфографіка)

Особисті фінанси
1333
На що звертають увагу айтівці під час вибору компанії для роботи (інфографіка)
На що звертають увагу айтівці під час вибору компанії для роботи (інфографіка), Фото: freepik.com
На рейтинг компанії як роботодавця впливає рівень обізнаності про неї: фахівці більше хочуть працювати у відомих компаніях. Фахівці в Києві та Львові віддають перевагу різним компаніям: київські фахівці частіше обирають продуктові компанії, а львівські — сервісні.
Про це свідчать результати дослідження DOU та Employer Branding Community.

На що звертають увагу при виборі компанії

Для фахівців важлива не тільки назва компанії, в якій вони працюють. Розглядаючи офер, 81% айтівців очікують, що їм запропонують гарну зарплату.
Middle і Senior вимогливіші до зарплати, яку їм пропонують, ніж менш досвідчені айтівці. Для джунів та інтернів перспективи кар'єрного зростання в компанії (назвали 77% з них) майже так само важливі, як і зарплата (73%).
Крім зарплати, більшість айтівців звертають увагу на поведінку компанії та її співробітників. Для 70% важлива атмосфера в команді та люди, з якими доведеться працювати. 61% зважають на відгуки про компанію від знайомих чи інших айтівців. Для 57% важлива громадянська позиція компанії і її керівництва (волонтерство, підтримка ЗСУ).
До найважливіших критеріїв вибору оферу входить гнучкість формату роботи, можливість самостійно вирішувати: працювати з дому чи офісу (важливо для 68% айтівців). Ще 64% хочуть мати гнучкий графік роботи. Так само важливі проєкт / обов’язки фахівця (назвали 66% опитаних) і перспективи кар'єрного зростання (65%).
Для тих, хто тільки шукає першу роботу в ІТ, зарплата не є пріоритетом: лише 52% вважають її важливою. Набагато важливіші для них кар'єрні перспективи (80%), менторство та можливість вчитися нового, працюючи в компанії (76%).
Інфографіка: DOU
Інфографіка: DOU

Найпривабливіші роботодавці для українських айтівців

Безумовним лідером цього року є Grammarly: 69% айтівців хотіли б працювати в цій компанії. Близько половини айтівців вважають гарним місцем роботи SoftServe, MacPaw, GlobalLogic, Ajax Systems, Intellias, EPAM, N-iX і Ciklum.
Фахівці рівня Senior і вище більш перебірливі у виборі компаній і називали їх менше, ніж їхні менш досвідчені колеги. Grammarly та MacPaw — безумовні лідери серед цих фахівців.
Айтівці рівня Middle та Junior більш прихильні до сервісних компаній. До найпривабливіших для них роботодавців, крім Grammarly, увійшли SoftServe і GlobalLogic. Джуни та інтерни також прихильні до Ajax Systems.
Ті, хто шукає першу роботу в ІТ, частіше хотіли б працювати в сервісних компаніях: до трійки найпривабливіших для респондентів входять SoftServe, EPAM і GlobalLogic.
Інфографіка: DOU
Інфографіка: DOU
Нагадаємо, згідно з дослідженням DOU, медіанна зарплата тестувальника, на відміну від зарплати розробника, за останні пів року не змінилася — вона складає $2000.
Як показують дані дослідження онлайн-академії ІТ-професій Mate academy, у 2023 році кандидати в ІТ на посаду junior-спеціаліста відправляли свої резюме в середньому 270 разів перед тим, як отримати пропозицію роботи.
Натомість, ситуація з кількістю компаній, в яких кандидат має пройти етапи співбесід до першого оферу, залишалася стабільною весь період — у середньому від 2 до 6 компаній.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас