Скільки часу українські айтівці витрачають на пошук роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки часу українські айтівці витрачають на пошук роботи

Особисті фінанси
583
Скільки часу українські айтівці витрачають на пошук роботи
Скільки часу українські айтівці витрачають на пошук роботи
Наразі 66% українських айтівців вважають, що знайти нову роботу їм зараз було б складно, і багато лишається на позиції чи проєкті, хоча хотіли б змінити місце роботи.
Про це свідчать результати дослідження Dou.ua.
Як зазначається, 37% айтівців, які нині мають роботу, хотіли б її змінити. Проте вдвічі менше — 18% насправді планують це зробити.
Інфографіка: Dou.ua
Інфографіка: Dou.ua
52% опитаних айтівців сказали, що шукали роботу протягом останніх 12 місяців.
У лютому 2023 року таких було 43%. Число тих, хто шукав нову роботу, однаково зросло і в Україні, і за кордоном.
64% тих, хто шукав роботу протягом останнього року, її знайшли. Фахівці, які перебувають в Україні, найчастіше знаходять місце саме в українських ІТ-компаніях — 80% тих, хто знайшов роботу протягом останнього року. Фахівці, які виїхали з України, стали частіше працевлаштовуватись у закордонних компаніях: у лютому 60% нових наймів серед них були в закордонних компаніях, а сьогодні вже 69%.
Інфографіка: Dou.ua
Інфографіка: Dou.ua
Хоча більшість пошукачів знайшли нове місце, робити це довелося довше, ніж раніше.
В лютому 2023 року 49% фахівців, які знайшли нову роботу протягом останнього року, витратили на пошук місяць чи менше. Зараз лише 37% айтівців можуть вкластися в цей термін.
21% фахівців, які шукали роботу протягом останнього року, витратили на це понад три місяці — торік таких було лише 13% айтівців.
Найдовше працевлаштовуються новачки: 40% тих, хто цього року знайшов першу роботу в ІТ, витратили на це понад три місяці. Фахівцям з досвідом більше як три роки шукати легше: близько 60% з них впоралися за півтора місяця.
Інфографіка: Dou.ua
Інфографіка: Dou.ua
Найлегше цього року було фахівцям з DevOps / SRE та HR / рекрутингу: понад половина з них працевлаштувалися за місяць чи менше. Дизайнерам, QA та фахівцям з Data Science / Data Engineering було важче, ніж іншим: знайти роботу за місяць вдалося лише третині з них.
Українські айтівці, які опинилися за кордоном, витрачали на пошук нового місця стільки ж, скільки їхні колеги в Україні.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас