Історично найвищий результат. Ощадбанк повідомив, скільки заробив у 2023 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Історично найвищий результат. Ощадбанк повідомив, скільки заробив у 2023 році

Фондовий ринок
353
Історично найвищий результат. Ощадбанк повідомив, скільки заробив у 2023 році
Історично найвищий результат. Ощадбанк повідомив, скільки заробив у 2023 році
У 2023 році Ощадбанк отримав 9,5 млрд грн прибутку до оподаткування. Це історично найвищий результат банку. Чистий прибуток після оподаткування становить 4, 75 млрд грн.
Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

Завдяки чому вдалося збільшити чистий прибуток

На фінальний обсяг чистого прибутку 2023 року суттєво вплинули:
  1. збільшення ставки податку на прибуток банківських установ (з 18% до 50%) — у зв’язку з цим нововведенням банк сплатить державі 4,7 млрд грн;
  2. негативна переоцінка деривативів — ОВДП з індексованою вартістю в капіталі Ощадбанку на суму 2,9 млрд грн. Їхня справедлива вартість перебуває під впливом зовнішніх та не підконтрольних банку чинників (курсу валют та відсоткових ставок).
Операційний прибуток Ощадбанку (до резервів під кредитні ризики, переоцінки деривативів та податку на прибуток) становить 12 млрд грн, що на 52% перевищило результат попереднього року.

Кредити та депозити

Обсяги залучених коштів клієнтів зросли на 28% - до 300 млрд грн. При цьому приріст стабільних строкових коштів клієнтів становить 26%, а обсяг — 100 млрд грн.
Динамічне нарощення міцної ресурсної бази дає Ощадбанку можливість формувати оптимальну «воєнну» структуру балансу з максимальним спрямуванням усіх ресурсів на фінансову підтримку держави та громадян, збільшити кредитно-інвестиційний портфель на 16% (до 263 млрд грн).
Зокрема, кредити фізичних осіб зросли на 30% до 15 млрд грн.

Інші фінансові результати

У 2023 році істотно поліпшились інші фінансові результати. Так, порівняно з минулорічними показниками, чистий процентний дохід Ощадбанку збільшився на 26% до майже 19 млрд грн, чистий комісійний дохід зріс на 14% - до 7 млрд грн.
Виважена кредитна політика з урахуванням ризиків воєнного часу та поступове звільнення нашої землі від окупантів сприяли поліпшенню якості кредитного портфеля Ощаду та розформуванню 1,4 млрд грн резервів під очікувані кредитні ризики за процентними активами.
Показник адекватності регулятивного капіталу Ощаду станом на 1 січня 2024 року становить 16,57% при нормативі НБУ 10%.
Нагадаємо, раніше ПриватБанк оприлюднив результати минулого року. Прибуток банку до оподаткування досяг 72,8 млрд грн, що більше ніж удвічі перевищує результат 2022 року.

Довідка Finance.ua:

  • Ощадбанк продовжив термін дії своїх платіжних карток до 31 березня 2024 року. Продовження відбувається автоматично для карток, термін яких закінчується починаючи з лютого 2022 року.
  • Ощадбанк повідомив про зміни в тарифах для власників деяких платіжних карток. Новації запрацювали з 1 жовтня 2023 року;
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас