День фінансів: $850 млн на крипті, як працюватиме кешбек на українські продукти, ВВП України за перші місяці 2024 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: $850 млн на крипті, як працюватиме кешбек на українські продукти, ВВП України за перші місяці 2024

432
В понеділок, 18 березня, Україна ухвалила план реформ за програмою Ukraine Facility з ЄС на 50 млрд євро, також стало відомо, як працюватиме кешбек на українські продукти.
Індекс найкращих підприємств України. Опендатабот опублікував Індекс найкращих підприємств України — 2024. До переліку потрапили найбільші за обігом бізнеси з бездоганною діловою репутацією.
  • НКЦПФР визначила перелік критично важливих інвесткомпаній.
ВВП України за перші місяці 2024 року. У січні-лютому 2024 року зростання українського ВВП оцінюють на рівні 3,6%. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко. Відновлювальному зростанню сприяли інвестиційний попит, сприятливі погодні умови для будівельних робіт, експорт сільськогосподарської продукції, робота українського морського коридору, розширення виробничих потужностей у сфері видобувної промисловості та стабільність в енергетиці.
Що буде з курсом долара цього тижня. З 18 до 24 березня загальна ситуація на валютному ринку України не зазнає глобальних змін. Зміни курсів будуть частими, але не надто значними.
  • Як обрати фінансовий інструмент для заощаджень. Вміння зважено та ефективно керувати власними фінансами відкриває можливості для забезпечення впевненого фінансового майбутнього. Як вибрати інструмент для заощаджень — розповіли фахівці Фінкульту.
Навіть в еру банківських карток та фінтех операцій багато українців все ще вважають за краще знімати готівку зі своїх карток. Обсяги АТМ-транзакцій у 2023 році збільшилися на 6,1%. Клієнти банків знімали готівку в банкоматах в середньому раз на місяць. І суми зняття значно збільшились — до 3 937 грн на транзакцію (дані Українського процесингового центру). У цьому матеріалі ми надамо нашим читачам кілька варіантів — де і як ви можете знімати готівку зі своєї банківської картки.

Якщо треба зняти готівку: 5 порад

Компенсації за знищене та пошкоджене житло. Фахівці Юридичного порадника для ВПО розповіли, який нині встановлений максимальний розмір компенсації за знищене та пошкоджене житло та яким чином він розраховується.
Із 1 березня пенсії зросли. В Україні після індексації з 1 березня пенсійні виплати зросли в середньому на 397,07 грн, середній розмір пенсії становить 5 792,02 грн.
Кількість зареєстрованих безробітних. В Україні, незважаючи на повномасштабну війну, стрімко знизилася кількість офіційно зареєстрованих безробітних — в 2023 році їх було менше ніж півмільйона.
  • За 2 роки будівельна галузь втратила 100 тисяч працівників: легальний ринок праці скоротився на 1,5 млн людей.
5 секторів, в яких Україна хоче заявити про себе як майбутній член ЄС. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виокремив п’ять секторів, в яких Україна сподівається заявити про себе як майбутній член ЄС. Йдеться про оборону, енергетику, сільське господарство, сировинний сектор і цифрові технології.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас