Зеленський анонсував рішення для більш надійного проходження опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський анонсував рішення для більш надійного проходження опалювального сезону

Енергетика
610
Зеленський анонсував рішення для більш надійного проходження опалювального сезону
Зеленський анонсував рішення для більш надійного проходження опалювального сезону, Фото: president.gov.ua
Україна готує рішення, які зроблять надійнішим проходження нового опалювального сезону.
Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні 19 червня.
«Ми маємо повернути реальну енергетичну безпеку в усіх її аспектах та подолати російське ставлення до енергії, до енергоресурсів як до зброї. Це стосується також і захисту від російського енерготерору. Світ і в цьому здатен допомогти. Вже на липень ми готуємо перші кроки саме в цьому напрямі», — розповів він.
Зеленський додав, що провів нараду з членами уряду, Офісом президента та секретарем Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації в енергетиці.
«Ми готуємо рішення, які зроблять більш надійним проходження опалювального сезону та дадуть людям більше можливостей пройти і зараз цей надзвичайно складний період з погляду енергетики, дефіцитів і відключень», — заявив президент.
Він також зазначив, що доручив представити всі деталі щодо того, що може зробити держава, а також на які конкретні напрями в енергетиці треба й надалі мобілізовувати партнерів України.

Довідка Finance.ua:

  • у ніч проти 20 червня російські війська обстріляли Україну, внаслідок чого пошкоджені енергообʼєкти у чотирьох областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Київській;
  • за даними НБУ, відновлення потужностей з виробництва електроенергії за рахунок розподіленої генерації в Україні потребує мільярдів доларів;
  • У Міненерго кажуть, що уникнути відключень електроенергії в осінньо-зимовий період буде важко через значні пошкодження інфраструктури. Україна активно готується та докладає максимум зусиль, аби взимку відключення електроенергії були якнайкоротшими.

Удари по енергосистемі: що може зробити Україна, щоб убезпечити себе від блекаутів 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас