За останні два роки рівень бідності в Україні зріс на 19% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За останні два роки рівень бідності в Україні зріс на 19%

Особисті фінанси
280
За останні два роки рівень бідності в Україні зріс на 19%
За останні два роки рівень бідності в Україні зріс на 19%
Дані Світового банку свідчать, що рівень бідності в Україні зріс на 19% лише за останні два роки.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Як змінився рівень бідності в Україні

«За останні два роки рівень бідності в Україні зріс з 5% до 24%, це ставить під загрозу можливість людей старшого віку про себе попіклуватись. Це не лише ускладнює доступ до базових послуг, але й ставить під загрозу здатність людей старшого віку про себе піклуватись», — заявила заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва.
За її словами, міністерство напрацьовує та планує впровадити Стратегію активного довголіття, щоб оперативно реагувати на потреби таких людей.

Що планує з цим робити Мінсоцполітики

«Мінсоцполітики повинно відповісти відразу на два виклики — допомогти тим, хто цього потребує, та сприяти збільшення тривалості активного життя людей старшого віку», — наголосила вона.
За словами Токарєвої, Мінсоцполітики створює нові послуги та нові програми, які покликані допомогти людям похилого віку залишатися активними учасниками соціуму.
«Люди похилого віку — це не лише отримувачі ресурсів, але й активні учасники життя суспільства. Вони є основою стійкості, і багато хто з них є професіоналами з великим досвідом, які можуть дати важливий поштовх економічному відновленню країни», — сказала Токарєва.
Нагадаємо, експерти стверджують, що в Україні більшій половині громадян не вдається прожити на заробітну плату. У зв’язку з цим частина українців змушена брати мікрокредити, щоб «дотягнути» до наступної зарплати.

Довідка Finance.ua:

  • експерти Центру економічних стратегій раніше повідомили, що безробіття в Україні зменшилось до найменшого показника за весь час повномасштабного вторгнення;
  • у Мінсоцполітики заявляли, що через негативні демографічні тенденції вже до 2035 року кожен п’ятий українець може бути пенсіонером. За даними відомства, однією з негативних тенденцій є надзвичайно низький рівень народжуваності;
  • президент України Володимир Зеленський висловив думку, що після закінчення війни на Україну очікує демографічний «бум»;
  • у 2023 році за межею бідності опинилися 67% українців, констатує Інститут демографії та соцдосліджень ім. Птухи. Ідеться про близько 20 мільйонів осіб, які проживають на підконтрольній території України;
  • ООН повідомили, що за нинішніх темпів глобального прогресу до 2030 року 575 мільйонів людей житимуть у крайній бідності, а 84 мільйони дітей не будуть ходити до школи.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас