Закінчиться війна — буде «бум», — Зеленський про демографічну ситуацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закінчиться війна — буде «бум», — Зеленський про демографічну ситуацію

Казна та Політика
770
Закінчиться війна — буде «бум», — Зеленський про демографічну ситуацію
Закінчиться війна — буде «бум», — Зеленський про демографічну ситуацію, Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що після закінчення війни на Україну очікує демографічний «бум». Під час зустрічі зі студентською спільнотою Сумського державного університету він наголосив, що безпека є найважливішим фактором стимулювання народжуваності.
Про це пише 24 Канал.
«Я думаю, найбільший стимул — це безпека. Що далі з дитиною, що робити, і треба не тільки фінансово стимулювати, тому що фінанси, на мій погляд, вони допомагають, але вони не стимулюють у час війни саме народження. Допомогу — так. Але народження, мені здається, тільки в безпеці», — пояснив президент.

Читайте також: Як отримати виплату за всиновлення дитини

Зеленський підкреслив необхідність наявності укриттів у школах та садках, а також розвитку протиповітряної оборони.
«Тобто є те, що загалом повинна робити держава з партнерами, — це новітні технології щодо ППО і свої вітчизняні системи, і це множити, множити щоденно, і інформувати суспільство про це», — зауважив глава держави.
Він висловив впевненість, що після завершення війни в Україні народжуваність зросте, оскільки люди будуть повертатися і будуть впевнені в майбутньому своєї країни.

Читайте також: Гроші на дитину у 2024 році: як держава підтримує сім'ї з новонародженими

Президент також згадав про країни, які впроваджували програми для підвищення народжуваності в умовах зменшення чисельності населення. Він висловив думку, що можливо буде потрібно додаткові програми для стимулювання народжуваності в майбутньому.
Нагадаємо, кожна українська родина має право на отримання допомоги при народженні дитини. Сума фіксована — 41 280 грн. Таку допомогу виплачують незалежно від того, перша, друга чи третя дитина в сім'ї.
Депутати пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини з 41 тис. грн до понад 384 тис.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас