Як отримати щорічну відпустку неповнолітнім працівникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати щорічну відпустку неповнолітнім працівникам

Особисті фінанси
310
Як отримати щорічну відпустку неповнолітнім працівникам
Як отримати щорічну відпустку неповнолітнім працівникам
Неповнолітні працівники мають право на щорічну відпустку тривалістю 31 календарний день. Ця пільга передбачена статтею 195 Кодексу законів про працю України.
Про це повідомляє Управління інспекційної діяльності.
Першорядне значення мають бажання неповнолітніх працівників при складанні графіку надання відпусток. У разі, якщо неповнолітній працівник прийнятий на роботу після складання графіку відпусток на поточний рік, час надання відпустки за перший робочий рік, з урахуванням його побажань, встановлюється шляхом доповнення графіку.
Відпустку повної тривалості працівник може отримати за його заявою до настання 6-місячного терміну безперервної роботи на підприємстві.
Не надання щорічної відпустки неповнолітнім працівникам, є протизаконним згідно з частиною 5 статті 80 Кодексу законів про працю України та частиною 5 статті 11 Закону про відпустки.
Окрім оплачуваних відпусток, які є гарантією права на відпочинок, трудовим законодавством передбачені також відпустки без збереження заробітної плати, або як в народі кажуть — за свій рахунок.

Довідка Finance.ua:

  • 24 грудня 2023 року набув чинності Закон України від 22 листопада 2023 року № 3494-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань». Основні зміни, передбачені Законом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас