Що означають статуси при оновленні даних Резерв+: як діяти, щоб їх змінити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що означають статуси при оновленні даних Резерв+: як діяти, щоб їх змінити

Особисті фінанси
29447
Що означають статуси при оновленні даних Резерв+: як діяти, щоб їх змінити
Що означають статуси при оновленні даних Резерв+: як діяти, щоб їх змінити
Застосунок «Резерв+» надає можливість увійти до електронного кабінету військовозобов’язаного й уточнити свої дані у дистанційному форматі.
Завантажити його можна App Store або Google Play. Оновлення даних у такий спосіб рівносильне оновленню даних через ТЦК та ЦНАПи.
Після того як особа завантажує застосунок та оновлює свої дані, вона може побачити відповідний статус та інформацію щодо себе, які містяться у реєстрі «Оберіг».
Що означають ці статуси та що робити, якщо з’явилася позначка «у розшуку» — розповідає visitukraine.today.

Кому не треба завантажувати застосунок

Завантажувати застосунок та оновлювати дані чинним військовим, невійськовозобов’язаним жінкам, а також іншим особам, які не є військовозобов’язаними, призовниками та резервістами — не потрібно. Це може створити додаткове навантаження на систему, що може викликати збої у роботі застосунку.

Що означають статуси

Дані, які відображаються у застосунку, були перенесені до системи працівниками ТЦК вручну з паперових карток. Через це, українців попереджають, що зазначена інформація може містити неточності. Однак перейматися не варто, адже оновлення військово-облікових даних має виправити цю проблему.
Статуси, після оновлення даних:
  • На обліку — цей статус означає, що військовозобов’язана особа стоїть на обліку і ТЦК не потребує додаткової інформації щодо неї.
  • Уточнюється — це означає, що військовозобов’язаний не стоїть на обліку в ТЦК. Якщо особа має військовий квиток або посвідчення, то це помилка безпосередньо ТЦК. Однак, якщо ж такого документа немає — особа має стати на облік та уточнити свої дані. У разі невиконання обов’язку на особу може буде накладений штраф за порушення правил військового обліку.
  • У розшуку — статус може бути помилковим, однак, якщо помилки немає, військовозобов’язаного можуть затримати при першій перевірці документів та доставити в ТЦК.
  • Знято з обліку — військовозобов'язаний, які перебувають на спеціальному обліку (поліція, ДСНС тощо).
  • Виключено з обліку — чинні військові та непридатні.
Якщо особа має бронь або відстрочку, то у застосунку відображатиметься статус «на обліку» з відповідною позначкою.
Нагадаємо, наразі Міністерство оборони України не планує додавати можливість розсилки повісток за допомогою застосунку «Резерв+».
Про це заявила заступник міністра оборони України Катерини Чорногоренко. Вона також зазначила, що наразі свої військово-облікові дані за допомогою застосунку «Резерв+» оновили близько 1,1 мільйона військовозобов’язаних.
Розробка мобільного додатку «Резерв+» обійшлася у 3,4 млн грн ($86 тис.).
Раніше в Міноборони розвіяли 5 міфів про Резерв+:
1. Застосунок не має правового статусу, він не згадується в законодавстві.
2. Застосунок некоректно працює, бо відображає неправильні дані.
3. Скриншоти з витоком даних військовозобов’язаних вже в мережі. Невже злили дані?
4. Застосунок створено за бюджетні кошти.
5. Громадяни не зможуть довести, що оновили дані в Резерв+.
Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко: «Цифрові інструменти залишаються найзручнішим способом оновлення даних, а цифровізація — стилем життя українців. Оскільки застосунок є популярним, бачимо багато чуток щодо його роботи. Відповідаємо на питання та розвінчуємо міфи», — написала Черногоренко.

Довідка Finance.ua:

  • «Резерв+» матиме силу військового квитка: у Міноборони назвали терміни.
  • Через мобільний додаток «Резерв+» свої дані оновили 1 371 000 українців. Серед них — 190 тисяч жінок. Про це заявив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін. Як зауважив Лазуткін, серед людей, які мешкають за кордоном, свої дані оновили понад 18 тисяч.

Штрафи для ухилянтів до 25 500 грн: коли, як та на які суми

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас