«Резерв+» матиме силу військового квитка: у Міноборони назвали терміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Резерв+» матиме силу військового квитка: у Міноборони назвали терміни

3535
«Резерв+» матиме силу військового квитка: у Міноборони назвали терміни
«Резерв+» матиме силу військового квитка: у Міноборони назвали терміни
Вже за кілька тижнів інформацію із нового застосунку від Міноборони «Резерв+», який запрацював в Україні 18 травня, прирівняють до військово-облікового документа, який буде мати таку саму юридичну силу, як і паперовий військовий квиток чи приписне свідоцтво.
Про це представники Міноборони повідомили в інтерв'ю виданню «Телеграф».
«Впродовж найближчих тижнів, коли буде реалізовано QR-код, інформація стане військово-обліковим документом з такою ж юридичною силою, як і військовий квиток чи приписне свідоцтво», — обіцяють у Міноборони.
Нагадаємо, у перший день запуску застосунку, програма здійняла неабиякий шквал критики. У одних застосунок взагалі не хотів запускатися, в інших — не дозволяв пройти реєстрацію. Чимало критики викликав і дуже обмежений стартовий функціонал «Резерв+».

Читайте також: Штрафи для ухилянтів до 25 500 грн: коли, як, та на які суми

Так, нині через додаток можна змінити лише контактні дані згідно з новим законом, що набув чинності 18 травня. Проте користувачі очікували можливості оновлення всього спектру всіх персональних відомостей.
«Перед нами постало завдання швидко розробити електронний кабінет військовозобов'язаного у вигляді мобільного додатку. Після оновлення інформації військовозобов'язаний може переглянути дані про себе в реєстрі „Оберіг“. Наразі ця інформація має виключно інформативний характер», — пояснюють в Міноборони.

Довідка Finance.ua:

  • Розробка мобільного застосунку «Резерв+», яка дає можливість військовозобовʼязаним оновити свої облікові дані та отримати інформацію щодо себе в реєстрі «Оберіг», обійшлася у 3,4 млн грн ($86 тис.).
  • В Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних через додаток Резерв+. У Міноборони планують додати функцію електронних направлень на ВЛК у найближчих оновленнях.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас