День фінансів: індексація пенсій на 11%, іпотека під 7%, ставки податкової амністії до 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: індексація пенсій на 11%, іпотека під 7%, ставки податкової амністії до 9%

1003
Понеділок, 1 березня. Коли весна з процентами.
Пенсії, залізничні квитки, податкові накладні. З 1 березня 2021 року варто чекати автоматичної індексації пенсій. Також з березня на 2% щомісяця почнуть дорожчати квитки на залізничні перевезення. З початком весни змінюється і форма податкової накладної. Детальніше про те, кому перерахують пенсії, а кого індексація не торкнеться, ми описали тут.
Алгоритм проведення одноразового декларування. Народний депутат Данило Гетманцев опублікував інформацію про податкову амністію. Так, декларувати доведеться активи, придбані за рахунок доходів, що не були задекларовані за будь-який податковий період станом на 1 січня 2021 року. Ставки єдиного збору планують встановитися такі: 5% для валютних цінностей; 9% – валюта на банківських рахунках та інші активи, які перебувають за кордоном; 2,5% – за ОВДП.
Запуск іпотеки під 7%. За даними НБУ, в останні роки спостерігається деяке пожвавлення на ринку іпотечного кредитування, проте цього недостатньо. Тому уряд вирішив запустити програму «Доступна іпотека 7%», якою зможуть скористатися близько 5 тис. сімей.
Ми вирішили розібратися, хто і що зможе отримати за умовами програми.

Оживити мертвого: як працюватиме програма іпотеки під 7% 🏙

Зміни в оплаті рахунку за газ. У березні закінчується дія фіксованого тарифу на газ для населення в 6,99 грн за кубометр. З квітня всі українці будуть переведені на річні контракти. Також замість двох платіжок (абонплата і за сам газ) буде одна, а тариф можна буде міняти, якщо споживач цього захоче. Так, з річного тарифу можна буде в будь-який момент перейти на місячний, а потім назад на річний.
Додамо, що якщо вам надають комунальні послуги не в повному обсязі або поганої якості, то ви можете знизити розмір плати за цю послугу.
Суд в смартфоні. Президент України Володимир Зеленський обіцяє створити в Україні суд в смартфоні, який дозволить скоротити судовий процес і мінімізувати корупцію. Це буде аналогія «держави в смартфоні». Завдяки цій послузі більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн.
Допомога безробітним під час інших карантинів. Президент також підписав закон, згідно з яким українці зможуть отримувати допомогу з часткового безробіття не тільки на період карантину, спричиненого коронавірусом, а й у разі інших захворювань або надзвичайної ситуації на території України.
До речі, як свідчать результати дослідження Центру економічної стратегії, станом на 1 січня 2021 року за дев’ять місяців дії програми виплат з часткового безробіття нею скористалися менше 2% від усіх зайнятих в економіці – 197 396 найманих працівників і 185 751 ФОП.
А що робити, якщо ви втратили роботу, і немає можливості віддати кредит? Так, онлайн-кредит — це швидкі гроші тоді, коли це необхідно. Але бувають ситуації, коли людина потрапляє в складну ситуацію і не може виконувати свої фінансові зобов’язання. Чи можуть за борги посадити у в’язницю або арештувати майно, дивіться в новому відео на нашому YouTube-каналі Finance.ua.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас