Вже маємо можливість говорити про іпотеку під 10% - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже маємо можливість говорити про іпотеку під 10% - Шмигаль

Кредит&Депозит
2571
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає цілком реальним зниження процентної ставки за іпотечними кредитами до 10%.
Про це він заявив під час спілкування з журналістами.
«Ви бачите, що Національний банк знижує облікову ставку для банків, і сьогодні вже є можливість говорити про іпотеку під 10%. Наша мета – продовжити зниження вартості кредитного ресурсу ще більше для бізнесу, для населення, і це дасть пожвавлення кредитування в Україні», – сказав він.
Також прем’єр розповів про те, що програма “Доступні кредити 5-7-9%” проявить себе в найближчий місяць, в зв’язку з тим, що малий і середній бізнес потребує таких кредитів після карантинних обмежень.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

«Ця програма, я впевнений, проявить себе буквально в найближчий місяць і ці 30+ млрд грн – це якраз та база кредитна, яка може бути рефінансована цього рокуі», – заявив Шмигаль.
За його словами, уряд буде готовий наступного року продовжити цю програму.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що, незважаючи на кризу, викликану пандемією COVID-19, ставки за іпотечними кредитами в Україні знизяться до 10% річних до кінця поточного року.
  • У Мінфіні розповіли, що запуску обіцяної Володимиром Зеленським іпотеки під 10% заважають деякі законодавчі обмеження. Зокрема, норми, пов’язані з пропискою дітей.
  • Банкіри ж вважають, що українці зможуть брати житло в іпотеку під 10% річних тільки в разі компенсації державою частини процентної ставки для позичальників і права кредитора будуть захищені.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас