День фінансів, 6 липня: конкурент для Visa і Mastercard, статистика щодо ІТ-вакансій, вартість життя в Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 липня: конкурент для Visa і Mastercard, статистика щодо ІТ-вакансій, вартість життя в Канаді

1229
Понеділок, 6 липня, пропонуємо почати тиждень тільки з ТОП-новостей.
Авторинок. Топ-5 популярних марок червня. У червні ринок нових легкових автомобілів повністю відновився від наслідків карантину і пандемії, і навіть відновив зростання продажів у порівнянні з 2019 роком на 4,7%. Більше того, червень став рекордним місяцем за обсягом продажів в 2020 році – було реалізовано 7138 нових легкових автомобілів. Активний червень привів не тільки до зростання продажів, але і істотних змін позицій основних брендів на ринку.
Платіжні системи. Топ-конкурент для Visa і Mastercard. У Європі готують нову платіжну систему, яка стане конкурентом американським Visa і Mastercard. Запустять її 16 великих банків з п’яти європейських держав. Серед цих установ, згідно з даними ЗМІ, фігурують UniCredit, Societe Generale, Commerzbank, Deutsche Bank та інші.
Держпідприємства. Топ-оклади для директорів. Україна – дивовижна країна. У ній можлива ситуація, коли прибуток держпідприємств падає, а зарплати їхніх директорів зростають. Як приклад, ДП Енергоатом – заробив менше, ніж торік, майже на 20%, а ЗП управлінського сектору підняв в 3 рази. ДАХК Артем в 2019 заробив в 13 разів менше від попередніх років, а витрати на ЗП керівництва зросли на 5 млн грн. ПАТ Укргідроенерго – за 3 роки прибуток Товариства зріс удвічі, при цьому керівникам підняли заробітні плати в 10 разів.
День фінансів, 6 липня: конкурент для Visa і Mastercard, статистика щодо ІТ-вакансій, вартість життя в Канаді
Просто на замітку, Національне агентство з запобігання корупції починає застосовувати моніторинг способу життя чиновників. 🧨
IT-ринок. Топ-статистика щодо вакансій. За кількістю вакансій ринок ще не вийшов на докризовий рівень, але деякі категорії вже навіть обігнали найвищі показники 2019-2020 року. Першими з кризи вийшли сеньйори – кількість вакансій у червні збільшилась на третину і сягнула докризових показників. Ремоут-вакансії б’ють всі рекорди – схоже, що ринок адаптується до нових умов.
Життя в Канаді. Топ-історія від нашої людини в Торонто. У Канаді одна з найчисленніших українських діаспор. Воно й не дивно, адже Канада – дуже гостинна країна. Олена живе в Канаді ось уже три роки, на сторінках нашого порталу вона розповідає, як живеться в Канаді, і скільки це коштує. Торакємося таких аспектів як: житло, комунальні послуги, транспорт, їжа, медицина тощо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас