День фінансів, 1 липня: зустрічайте "спліт", підвищення прожиткового мінімуму, рахунки для ФОП від monobank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 липня: зустрічайте "спліт", підвищення прожиткового мінімуму, рахунки для ФОП від monobank

797
Середа, 1 липня, дала старт одразу кільком потрібним і корисним починанням.
Набрав чинності закон про “спліт”. Сьогодні, 1 липня 2020 року, набрав чинності Закон про “спліт” (від англ. Split – поділ, роздвоєння). Метою “спліту” є формування платоспроможного, стійкого, конкурентного ринку фінансових послуг в Україні з належним захистом прав споживачів і клієнтів фінансових установ. Детально про те, що змінюється для банків, МФО, і їхніх клієнтів.
У Києві посилили карантин. Столична влада прийняла рішення про посилення протиепідемічних заходів у Києві. Так, обмежать час роботи закладів громадського харчування та розважальних закладів – до 22:00, а також проведення масових заходів культурного, розважального, спортивного, рекламного характеру – до 22:00. Крім того, Кабмін встановив штрафи за відсутність масок в громадському місці.
monobank почав відкривати рахунки для ФОП. Банк для котиків додав у бета-версії програми для iOS і Android підтримку ФОП. Як повідомив один з співзасновників банку Олег Гороховський, відкриття і обслуговування рахунку, інформування, платежі по Україні, сплата податків та перекази на картки monobank будуть безкоштовними. Також підприємці зможуть здійснювати перекази з валютного рахунку ФОП на валютний рахунок фізособи без втрат на різниці курсів.
Підвищили прожитковий мінімум. Одна з тих новин, коли не знаєш, сміятися чи плакати. Прожитковий мінімум підвищується на цілу 91 грн. показник на одну особу в розрахунку на місяць тепер становить 2118 грн.
День фінансів, 1 липня: зустрічайте "спліт", підвищення прожиткового мінімуму, рахунки для ФОП від monobank
Цей показник впливає на розміри соціальних виплат, а також податкових соціальних пільг, тому частина соціальних виплат буде збільшена. Наприклад, прожитковий мінімум для працездатних осіб становитиме 2197 грн, для осіб, які втратили працездатність – 1712 грн.
Деяким пенсіонерам підвищили пенсії. Розмір підвищення пенсії у кожного пенсіонера визначається в індивідуальному порядку і залежить від того, яка з цих складових пенсійної виплати зростає. Наприклад, для непрацюючих пенсіонерів мінімальний розмір пенсії за віком збільшиться на 74 грн і становитиме 1712 грн.
Представили законопроект про «інвестиційних нянь». Заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів представила законопроект про підтримку і стимулювання інвестицій. У проекті закону йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж в регіоні, де таку інвестицію буде здійснено. Як зазначає Ковалів, інвестори отримують десятирічну перспективу і гарантію стабільності.
ПриватБанк знизив ставки за кредитами для бізнесу. Банк повідомив про чергове зниження ставок за кредитами для бізнесу і підприємців з 1 липня 2020 року. Ставки за всіма кредитними лімітами на рахунку, а також за новими кредитами за всіма програмами “проектного” фінансування знижуються на 1,5% річних.
МВС планує підвищити штрафи за перевищення швидкості. А ось в Міністерстві внутрішніх справ планують у вересні запропонувати Раді прийняти законопроект, яким буде значно збільшено штрафи за перевищення швидкості. Йдеться про тих, хто систематично перевищує швидкість більше ніж на 50 км/год. МВС пропонує підвищити штраф з 510 до 3400 гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас