День фінансів, 14 січня: «мінімалка» на 15 місці, заміна Ernest Airlines, ціни на квартири в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 січня: «мінімалка» на 15 місці, заміна Ernest Airlines, ціни на квартири в Києві

797
Вівторок, 14 січня. Про великі й малі зарплати. А також про те, на що ми витрачаємо гроші.
«Мінімалка» на 15 місці. Мінімальна зарплата в Україні посіла 15 місце в рейтингу зростання зарплат по всьому світу. З’ясувалося, що в 5 країнах «мінімалка» не зросла, а в Казахстані і зовсім зменшилася через страховий внесок. Про це свідчать дані дослідження аналітиків Picodi.com. Нагадаємо, при цьому рівень безробіття в Україні все ще залишається одним з найвищих у Європі. А ось найбільше зростання мінімалки зафіксовано в Нігерії (64,8%).
Зарплати українських розробників. Середня зарплата Senior-ів в Києві досягла $4000, а загалом на керівних посадах можна заробляти понад $5000. Про це свідчать дані опитування порталу DOU, в якому взяли участь майже 5000 фахівців. В Software Engineer зростання відбулося в Києві, Харкові, Дніпрі та Запоріжжі, в інших містах середня зарплата SE або не змінилася, або навіть зменшилася.
Про те, на що витрачаємо зарплати:
Ціни на квартири в Києві. Ціни на одно-, дво-, трикімнатні квартири в Києві в другому півріччі 2019 року зросли в середньому на 11%, або на $7150. Однокімнатну квартиру в другому півріччі 2019 можна було купити в середньому за $50 350. Найдешевші однокімнатні квартири у Святошинському районі, де їх можна купити в середньому за $33 000.
Проїзд у міському транспорті. Де дешевше. Державна служба статистики оприлюднила дані про середні споживчі ціни на товари і послуги по Україні в 2019 році. Як зазначається, проїзд в міському транспорті за рік подорожчав на 15,9%. Найнижча вартість проїзду в Житомирській (3,5 грн), Черкаській (3,0 грн) і Херсонській областях.
Штрафи за неправильну парковку. В Україні планують збільшити штрафи водіям за порушення правил дорожнього руху. Проект Закону №2628 було зареєстровано у Верховній Раді і передано на розгляд профільних комітетів. Пропонують збільшити штраф за стоянку в забороненому місці з 510 грн до 3400 грн, за зупинку на місцях для водіїв з інвалідністю передбачається штраф 34 тисячі грн.
Нові маршрути Wizz Air в Італію. Лоукостер Wizz Air анонсував запуск п’яти нових маршрутів зі столиці Албанії Тірани у міста Італії, які припинила обслуговувати компанія Ernest Airlines через зупинку польотів.
Стартовий пакет Київстар без тарифного плану. Оператор мобільного зв’язку Київстар запустив стартовий пакет «Smart SIM». На сайті звертають увагу, що скористатися послугами «Самостійна заміна SIM-карти», «Самостійна заміна SIM-карти на 4G» та «SIM для планшета» можна, якщо після активації пакету минуло не більше 7 днів.
До речі, один з кращих способів витратити гроші з зарплати – сходити на щорічну премію FinAwards 2020, засновниками якої є фінансові портали Finance.ua і Мінфін. FinAwards – це щорічний конкурс, мета якого визначити найкращі роздрібні банки в реалізації продуктів, клієнтських сервісів і технологій через призму клієнтського досвідуподробиці тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас