День фінансів, 23 вересня: як в Україні будуть застосовувати кешбек, знижувати податки і стимулювати інвестиційну діяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 вересня: як в Україні будуть застосовувати кешбек, знижувати податки і стимулювати інвестиційну діяльність

471
Понеділок, 23 вересня. Про податки, доплати і кешбек.
В Україні будуть стимулювати інвестиційну діяльність. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук стверджує, що ухвалення законопроекту про скасування пайового внеску є позитивним кроком до поліпшення бізнес-клімату в Україні. Сьогодні законодавство дозволяє місцевій владі «на свій розсуд» вирішувати, скільки повинен заплатити пайового внеску забудовник – 10% або не платити взагалі. Ці корупційні “договірні пункти” прибрали.
Водночас, в уряді пояснили, чому не можна знизити податки. За словами радника президента України Олега Устенка, можливостей для зниження податків з метою стимулювання економіки в Україні на сьогодні немає. Але при владі залишається останній канал стимулювання економіки – поліпшення бізнес-клімату в країні і активізація інвестиційної діяльності.
Перегляд пенсійного віку для жінок. Верховна Рада розгляне проект закону, який передбачає перегляд пенсійного віку жінок. Проект закону свідчить про те, що жінки зможуть достроково виходити на пенсію за віком, якщо їм виповнилося 55 років і мають страховий стаж не менше 30 років.
“Кешбек” з 750. Згідно зі змінами до Податкового кодексу, кожен покупець товару зможе перевірити, чи був він фіскалізований, за допомогою свого електронного кабінету. Якщо цього не сталося, то покупець зможе написати скаргу в Державну податкову службу, отримавши частину штрафу, який накладається в такому випадку на продавця. Кешбек можна буде застосувати при купівлі товарів вартістю від 750 грн.
Доплата за інтенсивність праці. За що і скільки. В Україні застосовуються доплати до основної заробітної плати, які встановлюються для відшкодування додаткових витрат праці. Наприклад, надбавки в розмірі до 50 відсотків посадового окладу можна отримати за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, або за суміщення посад.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас