День фінансів, 17 вересня: 200 тис. квитків від Ryanair, «Вокзальна компанія» від УЗ, виплати при народженні дитини від держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 вересня: 200 тис. квитків від Ryanair, «Вокзальна компанія» від УЗ, виплати при народженні дитини від держави

815
Вівторок, 17 вересня. Від малого до великого:
Виплати при народженні чада. Згідно з проектом держбюджету на 2020 рік, при народженні дитини влада буде виплачувати сім’ям 41 280 грн. Частину суми, а саме 10 320 грн, батьки зможуть отримати відразу, а решта буде виплачуватися частинами протягом 3 років. Крім зазначеної суми, сім’я отримає “пакет малюка”, на який в бюджеті виділено 5 тис. грн. За розрахунками, таку допомогу зможуть отримати 331 тис. сімей.
На продовження про дітей… У Києві для учнів до кінця року створять єдиний електронний учнівський квиток. Для студентів – студентську транспортну картку. Нагадаємо, для всіх інших уже можна придбати і поповнити Kyiv Smart Card. Вартість картки – 50 грн. При поповненні на велику кількість поїздок діють знижки.
А як там справи у ФОП? Цікаву статистику презентувала платформа Opendatabot. Виходячи з даних, за останній рік темп зростання ФОП в Україні сповільнився на 30%. Цікаво, що пік відкриття ФОП в 2019 році припав на 23 квітня (другий тур президентських виборів відбувся 21 квітня). Відтоді настрої більш обережні.
200 тис. квитків у Європу від Ryanair. Лоукостер Ryanair влаштовує розпродаж 200 000 квитків у європейські країни, серед яких є й українські рейси. Ціна квитків, як зазвичай, залежить від дати вильоту і напрямку.
Централізоване опалення: бути чи не бути? Зима вже близько! А разом з нею і відчутні суми в платіжках. Щоб від них не залежати, як варіант, – можна відмовитися від централізованої системи на користь індивідуального опалення. У цій новині розповідаємо, хто може відключити централізоване опалення і які документи потрібні для цього.
«Вокзальна компанія» і УЗ. До кінця 2019 року в Україні готуються створити «Вокзальну компанію», яка буде керувати всіма українськими вокзалами та існувати в межах Укрзалізниці. До речі, зараз в Україні вокзали збиткові. Завдання компанії вивести їх, як мінімум, в нульову рентабельність, як максимум – у прибуток.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас