День фінансів, 21 серпня: нова висота для "мінімалки", працевлаштування та звільнення з держслужби, правила гри для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 серпня: нова висота для "мінімалки", працевлаштування та звільнення з держслужби, правила гри для бізнесу

917
Середа, 21 серпня. Про нові ціни, підходи і висоти:
Коли ціна визначається ринком. Починаючи з травня цього року, побутові споживачі України бачать в своїх платіжках переваги ринкових цін на газ. Завдяки тому, що ціна визначається ринком, блакитне паливо для українців подешевшало вже на 25% від зимового рівня. Про це голова правління “Нафтогаз України” Коболєв написав у фейсбуці.
Нова висота для “мінімалки”. Під час засідання Кабінету Міністрів Володимир Гройсман повідомив, що з наступного року мінімальна зарплата може бути збільшена до 5,5 тис. грн. За його розрахунками, «такий показник є цілком реалістичним». Це вище від рівня, передбаченого урядовим розпорядженням від 2017 року..
НБУ покращує систему проведення касових операцій банків. Нацбанк оптимізує касові операції та роботу банків з готівкою національної та іноземної валют відповідно до актуальних вимог законодавства. Згідно зі змінами, банкіри виключили з касових документів реквізит “Код банку” через введення IBAN в Україні, а також скасували “картку зі зразками підписів” клієнтів при обслуговуванні банком їхніх рахунків.
Україна зможе погасити зовнішні борги без програми МВФ. Національний банк України переконаний, що проблем з погашенням зовнішніх боргів країни до кінця року не виникне, навіть якщо в цей період не буде нової програми з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб. Він запевнив, що жодних проблем з фінансуванням до кінця цього року Міністерство фінансів не має.
Кабмін знизив тарифи на електроенергію для промисловості. Про це заявив представник Президента у Кабінеті Міністрів Андрій Герус. Документ змінить вартість електроенергії в бік зниження на 21 коп./кВт⋅год для непобутових споживачів.
Нефедов обіцяє бізнесу рівні правила гри. Голова Державної митної служби України (ДТС) Максим Нефьодов пообіцяв бізнесу створити рівні правила в митній сфері, але натомість не просити преференцій. Він також повідомив про три ключові пріоритети в своїй роботі на наступний рік, на яких він має намір сфокусуватися.
Українцям планують спростити працевлаштування та звільнення з держслужби. Закон про державну службу не дозволяє легко брати на роботу і звільняти з держслужби. Про це повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов. Зараз розробляється спільно з Офісом президента законопроект про те, щоб спростити питання звільнення та найму таких співробітників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас