День фінансів, 15 серпня: мільярд податку на доходи, зарплати в НБУ, доходи при призначенні субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 серпня: мільярд податку на доходи, зарплати в НБУ, доходи при призначенні субсидії

518
Четвер, 15 серпня. Полюбляєте доходи – тоді важливо про них поговорити:
Добропорядний громадянин. Житель м.Києва сплатив до бюджету податкові зобов’язання на суму майже 1 млрд грн. При цьому найбільші суми податку на доходи сплачено декларантами м.Києва – 2 млрд грн, Київської області – 120 млн грн, Харківської обл. – 106 млн грн, Одеської – 104 млн грн.
До речі, Державна податкова служба України має намір провести податкову амністію. Незадеклароване майно запропонують легалізувати, заплативши податок – 5% від його вартості. Про це розповів економіст Олег Пендзин. Крім того, з урахуванням значної частки імпорту у ВВП, багато чого буде залежати від динамки курсу гривні.
Доходи при призначенні субсидії. Декларувати доходи для призначення субсидії необхідно всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини і неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. Згідно з положенням «Про порядок призначення житлових субсидій», при призначенні субсидій беруться до уваги такі доходи.
Скільки заробляють співробітники НБУ. Національний банк надав інформацію про кількість співробітників регулятора і розмір оплати праці. Середній посадовий оклад в першій половині 2019 року у членів Правління НБУ був таким: голова Правління отримав 316 125 грн на місяць, перший заступник голови – 284 513 грн, четверо заступників голови – 268 706 грн.
У Мінекономрозвитку повідомили розміри своїх зарплат. Заступники міністра економічного розвитку і торгівлі в 2018 році отримували зарплати в розмірі від 71 до 79 тис. грн на місяць. Водночас державний секретар міністерства мав середньомісячний заробіток в 73 тис. гривень.
Як оформити пенсію, не виходячи з дому. Пенсійний фонд України ввів нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в “один дотик” через вебпортал електронних послуг Фонду. Як скористатися сервісом і що він передбачає – читайте.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас