День фінансів, 14 червня: нова ціна газу для населення, євробонди на €1 мільярд, плани IKEA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 червня: нова ціна газу для населення, євробонди на €1 мільярд, плани IKEA

684
П’ятниця, 14 червня. Про тисячі, мільйони,та мільярди:
Ціна на газ для населення. НАК «Нафтогаз України» знизила ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСЗ. Так, в червні ціна газу зменшиться на 7,3%, або на 436,11 грн, у порівнянні з травнем.
Євробонди на €1 мільярд. Міністерство фінансів України випустило єврооблігації на суму 1 мільярд євро. Євробонди випустили на 7 років під низький відсоток — 6,75% річних. Нагадаємо, у березні були дорозміщені 10-річні єврооблігації на $350 млн.
ПриватБанк виплатить компанії Коломойського 25 млн грн. Верховний суд відмовився задовольняти скаргу ПриватБанку і визнав законним стягнення з банку” на користь компанії Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова 25 мільйонів гривень.
IKEA та український ринок. Відомий шведський меблевий ритейлер IKEA заявив про плани відкрити свій перший магазин у форматі city store в Києві вже до кінця 2019 року, повідомляє Retailers з посиланням на прес-службу виробника. Ще в березні компанія заявляла, що не зможе вийти на український ринок у зв’язку з тим, що девелопери не встигали закінчити будівництво столичного торгово-розважального центру Ocean Mall
Як змусити населення дістати гроші “з-під матраца”. Рецепт з Італії. Глава МВС Італії Маттео Сальвіні запропонував амністувати італійців, які ховають мільярди незадекларованих євро в банківських депозитних скриньках, якщо вони заплатять 15% податку на готівку. Вважається, що італійці зберігають близько 200 мільярдів євро в 1,5 мільйонів банківських скриньок, ці гроші часто є результатом незаявлених доходів.
Росія пропонує Україні відмовитися від $2,8 млрд. Нафтогаз готовий розглянути можливість «мирової угоди» з Газпромом лише на умовах, які передбачають виконання Росією своїх зобов’язань в межах рішень Стокгольмського арбітражу. Російські вимоги, які передбачають відмову від рішень арбітражу, для компанії неприйнятні.
Вчителям збираються реформувати зарплату. Міністерство освіти та науки розробило реформу оплати праці педагогічних працівників, яка, зокрема полягає у вирівнюванні дисбалансу в оплаті праці молодих учителів та вчителів з великим стажем роботи. Про це сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич. За її словами, для підвищення на наступний рік потрібно додаткові 25 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас