"Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на червень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на червень

Енергетика
1906
НАК «Нафтогаз України» знизила ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСЗ. Так, в червні ціна газу зменшиться на 7,3%, або на 436,11 грн, порівняно з травнем.
Про це йдеться в повідомленні “Нафтогазу”.
«Навесні цього року аналітична служба Нафтогазу надала висновки, що очікується зменшення цін на газ на європейському ринку – звідки ми імпортуємо газ та де маємо найбільших партнерів. Тоді ж ми запропонували уряду змінити підхід до формування цін на газ в Україні, перейти на ринкове ціноутворення. Було б просто несправедливо залишати регульовану ціну на тому ж рівні, коли ринкова ціна падає. Тому ми запропонували декілька варіантів як це можна зробити коректно – один з варіантів, прийнятих урядом, почне діяти в червні», – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.
У відповідності до постанови Кабінету міністрів України №485 від 5 червня 2019 року ціна природного газу складе 5553,89 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника).
Кінцева ціна газу для споживачів складе:
  • У Кіровоградській області з урахуванням ПДВ, вартості доставки та націнки постачальника в червні складе 7755,87 грн.
  • В інших регіонах залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас