Вчителям збираються реформувати зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчителям збираються реформувати зарплату

Казна та Політика
4101
Міністерство освіти та науки розробило реформу оплати праці педагогічних працівників, яка, зокрема полягає у вирівнюванні дисбалансу в оплаті праці молодих учителів та вчителів з великим стажем роботи.
Про це сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.
«Чинна система оплати праці педагогів – вихователів, учителів, майстрів, викладачів – породжує величезну нерівність. Це потрібно змінити, тому МОН підготувало реформу оплати праці. Потрібно відходити від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями, між дошкільниками, майстрами та вчителями. Суть реформи в тому, що ми не лише загалом підвищуємо зарплату, але й вирівняємо ці величезні дисбаланси»,- зазначила Лілія Гриневич.
За її словами, для підвищення на наступний рік потрібно додаткові 25 млрд грн. Але загалом для впровадження змін потрібно буде більше інвестицій, які зростатимуть поетапно до 2023 року.
«Ця трансформація йтиме разом з порічним планом підвищення зарплати для всіх педагогів. Наша ціль – вийти до 2023 року на рівень чотирьох прожиткових мінімумів мінімальної зарплати педагога. Тобто йдеться про всіх освітян, які зараз оплачуються, починаючи з 9 тарифного розряду»,- пояснила Міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас