День фінансів, 11 лютого: про метро до Ірпеня і Вишневого, закордонний паспорт як гордість, і парковку, як в Естонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 лютого: про метро до Ірпеня і Вишневого, закордонний паспорт як гордість, і парковку, як в Естонії

858
Понеділок, 11 лютого, запам’ятався масштабними планами.
41 млн, щоб ви платили більше податків. Київська міськадміністрація хоче переконати столичних жителів активніше платити податки. Щоб домогтися цього, столичні чиновники мають намір в найближчі 5 років витратити 41 млн. грн. На що конкретно мають піти гроші – читайте тут.
Естонська Парковка як в Естонії. У КМДА вважають, що вартість години паркування в Києві занизька. Пропонують підвищувати. При цьому чомусь чиновники вирішили порівняти Київ з Естонією і Лондоном. “Наприклад, в Естонії в центрі столиці вартість години паркування коштує 6 євро на годину, в Лондоні взагалі центр міста закритий. Ми, звісно, не плануємо таких цін, але тариф однозначно потрібно піднімати приблизно до 100 грн”, – заявив заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.
До речі, якщо ви ще не в курсі, всі паркувальні майданчики в Києві будуть продаватися виключно через систему електронних продажів ProZorro. За відповідний проект рішення Київрада вже проголосувала у першому читанні сьомого лютого.
Послуга з перевезення валюти між містами від НБУ. За заявками банків Нацбанк з 25 березня 2019 року зможе здійснювати міжміські перевезення валютних цінностей середньоваговими і великоваговими оперативним автомобілями. Досі така послуга забезпечувалася НБУ тільки в межах одного населеного пункту.
Біометричний закордонний паспорт як гордість. Згідно з даними рейтингу Global Passport Power Rank 2019, оприлюдненого на порталі Passport Index щодо паспортів світу за кількістю країн, доступних для відвідування без візи, на першому місці паспорт ОАЕ з можливістю в’їзду без віз в 167 країн. Але і нам є чим похвалитися – український закордонний документ випередив усі країни колишнього радянського простору. В’їзд без віз в 131 країну.
До речі, якщо ви якраз вирішили скористатися закордонним паспортом:
День фінансів, 11 лютого: про метро до Ірпеня і Вишневого, закордонний паспорт як гордість, і парковку, як в Естонії
Метро (ні, цього разу не на Троєщину) до Ірпеня і Вишневого. Не встигли в КМДА до кінця спланувати метро на Троєщину, як вирішили задуматися і над будівництвом метро в Ірпінь та Вишневе. Раціональне зерно в цьому є. Зараз активно забудовуються Вишневе, Софіївська Борщагівка, Буча, Ірпінь, Гостомель. Буквально 5 років тому такої забудови там не було. Залучити інвесторів для будівництва метро в передмісті, за задумом КМДА, повинна допомогти агломерація.
А ти в IT? «Велика п’ятірка» залучає людей все більше. Оновилася трійка лідерів рейтингу найбільших українських ІТ-компаній, відразу дві з них переступили поріг в 6 тисяч фахівців. За останні два роки кількість фахівців у топ-50 найбільших ІТ-компаній зросла більш ніж на третину – з 43 тис. до 58 тис. Зростання «великої п’ятірки» за друге півріччя 2018 року склаол 12% (2573 фахівці).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас