День фінансів, 30 січня: битва платних розстрочок, оновлені норми споживання газу, поради, як відрізнити фальшиві євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 січня: битва платних розстрочок, оновлені норми споживання газу, поради, як відрізнити фальшиві євро

700
Середа, 30 січня. Поради від НБУ, як відрізнити підроблені 500 євро, і рекомендації для Нафтогазу щодо встановлення лічильників для домогосподарств.
Оновлені норми споживання газу. Нові норми стосуються тих, у кого немає лічильника. Так, Кабмін прийняв рішення про введення норми в 3,29 кубометра газу на одну особу на місяць. Як каже Гройсман, тепер люди будуть платити справедливу ціну за справедливий обсяг, а не за завищений.
Водночас, Уряд рекомендує Нафтогазу забезпечити всі домогосподарства лічильниками. У Кабміні вважають, що всі сторони повинні бути зацікавлені в ретельному підрахунку кількості спожитих енергоресурсів. В першу чергу це завдання саме постачальника. Тому, в максимально стислі терміни в кожному домогосподарстві має стояти лічильник. Тоді всі побачать, що облік є.
Платні розстрочки Привату, Моно, Альфи. Навіщо взагалі платити за розстрочку, якщо вона може бути безкоштовною? Головна перевага платних сервісів у тому, що банки оформляють їх для покупок практично у всіх магазинах. Тоді як у безкоштовних розстрочок є обмеження. Журналісти finance.ua порівняли три найпопулярніші платні сервіси з оплати покупок частинами, які пропонують Приватбанк, monobank і Альфа-Банк.
Як відрізнити підроблені євро. У Нацбанку повідомляють, що в Україні почали виявляти липові 500 євро зразка 2002 року. Тому регулятор склав детальний опис з 13 пунктів фальшивих купюр. Як ми повідомляли раніше, 17 з 19 центробанків єврозони перестали друкувати купюру номіналом 500 євро через велику кількість підробок.
Портрет типового українського інтернет-покупця. Аналітики OLX провели дослідження і виявили, що типовий інтернет-покупець – це українець 26-35 років, який в 6 з 10 випадків заходить на сайт продажів з телефону. Цікаво, що його середній дохід – 5160 грн. Серед них 53% чоловіків і 47% жінок. В середньому чек становить 1820 грн.
Чеські підприємства все більше шукають працівників з України. Економічна палата Чехії опублікувала дані, за якими 97% підприємств шукають працівників з України. Слідом в списку йдуть робітники зі Словаччини, Польщі, Білорусі, Росії та Молдови. Найбільше чеські компанії розраховують найняти фахівців з металообробки, зварювальників, ливарників, слюсарів та механіків.
Спрощений візовий режим для коротких поїздок в ЄС. Поки в планах. Європейський союз планує спростити візовий режим для коротких поїздок. Заяву на візу можна буде подавати за 6 місяців до поїздки. Ціна візи зросте до 80 євро. Також буде прямий зв’язок між швидкістю і ціною візових послуг і готовністю країни, яка видає візу, до співпраці з ЄС у міграційній політиці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас