День фінансів, 11 січня: недооцінена гривня, основні інвестори України, прогноз щодо долара від Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 січня: недооцінена гривня, основні інвестори України, прогноз щодо долара від Мінфіну

819
П’ятниця, 11 січня: На скільки недооцінили гривню і скільки заплатимо за боргами в 2019 році.
Індекс Біг Мака: недооцінена гривня. The Economist виявив, що гривня є однією з найбільш недооцінених валют світу. Видання оприлюднило щорічний рейтинг Індексу Біг Мака, який порівнює купівельну спроможність валют на базі вартості стандартного Біг Мака. Реальний курс за купівельною спроможністю гривні дивіться тут.
У Мінфіні спрогнозували, скільки буде коштувати долар в найближчі роки. У найближчі три роки середня вартість долара в Україні зросте майже на 3 гривні. Про це свідчать дані Макроекономічного огляду і прогнозу Міністерства фінансів.
Основні джерела іноземних інвестицій в Україну. Міністерство фінансів України назвало основні джерела прямих іноземних інвестицій в Україну. Найбільшими країнами-інвесторами залишаються Кіпр (19,5% від загального обсягу інвестицій) і РФ (27,8%), йдеться в документі.
Той же Мінфін оцінив обсяг платежів за держборгом в 2019 році. Міністерство фінансів України оцінює загальний обсяг платежів за державним боргом в 2019 році в 417 млрд грн, “або 14,2 млрд в доларовому еквіваленті. У Мінфіні нагадали, що офіційний прогноз уряду передбачає середній курс гривні до долара в 2019 році за базовим сценарієм на рівні 28,2 грн/дол.
А в Global Economy Watch Україні напророкували лідерство за втратою робочої сили. У 2019 році Україна займе перше місце в світі за втратою трудових ресурсів. Про це йдеться в огляді Global Economy Watch консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers. У 2019 році Україна втратить майже 1,5% трудових ресурсів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас