День фінансів, 18 грудня: розділення ДФС, справи заробітчан, порядок розмитнення "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 грудня: розділення ДФС, справи заробітчан, порядок розмитнення "єврономерів"

828
Вівторок, 18 грудня. Порядок (хоч і тимчасовий) для “єврономерів”, і ключовий виклик для України (хоч і за версією НБУ) на 2019 рік.
ДФС розділили. Кабінет міністрів розділив Державну фіскальну службу на Державну податкову та Державну митну служби. В уряді впевнені: це створить основу для демілітаризації податкових органів, поліпшить якість послуг, що надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових і митних органів.
Ключовий виклик для України на наступний рік. Як зазначають в НБУ, в 2019-2020 роках планові валютні виплати з відсотками складуть 17 млрд доларів, тому ключовий виклик на наступний рік – як залучити достатньо ресурсів, щоб рефінансувати зовнішні і внутрішні зобов’язання.
Тимчасовий порядок розмитнення для “єврономерів”. За новими стандартами митниця повинна оцінювати авто, відштовхуючись від реальної вартості, а не від завищеної, що вказана в каталогах Шваке (Schwacke). У постанові значиться десять видів документів, що можуть підтверджувати вартість авто.
До речі, в Мінфіні зауважили, що в розмитненні деяких “єврономерів” немає економічного сенсу. Держбюджет України може отримати 5-10 млрд гривень від легалізації автомобілів на європейських номерах. Але розмитнення 13-20-річного авто стає економічно недоцільним
Заробітки заробітчан. Українські заробітчани заробили майже в 1,5 рази більше, але трудова міграція уповільнюється. Такого висновку дійшли в НБУ, вказуючи в звіті про фінансову стабільність, що протягом першої половини 2018 року обсяг зарплат, які українці отримали за кордоном, збільшився на 43%. В майбутньому спрощення процедур для працевлаштування іноземців в європейських країнах може дати новий поштовх для посилення трудової міграції з України в Європу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас