День фінансів, 6 грудня: без дружби з РФ, але з "безпечними" валютними резервами і новим газовим родовищем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 грудня: без дружби з РФ, але з "безпечними" валютними резервами і новим газовим родовищем

643
Четвер, 6 грудня. День, коли ВЖЕ немає дружби і ЩЕ немає траншу, але є нове газове родовище і валютні резерви.
Договору про дружбу більше немає. Верховна Рада України проголосувала за законопроект про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною, який був підписаний ще 31 травня 1997 року тодішніми президентами двох країн Леонідом Кучмою і Борисом Єльциним. Після окупації Росією Криму та початку конфлікту на Донбасі в 2014 році в Україні неодноразово лунали заклики розірвати цей договір. І ось, здійснилося. Рішення підтримали 277 нардепів, проти проголосували 20.
В очікуванні траншу. Національний банк України очікує отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду протягом 10 робочих днів до католицького Різдва, яке святкують 25 грудня. У Нацбанку кажуть, що Україна виконала всі підготовчі дії, залишилися тільки бюрократичні процедури.
Сьогодні ж в НБУ підкреслили, що розмір валютних резервів встиг повернутися до “безпечного” рівня.
Президент для “Київстар”. Міжнародна телекомгруппа VEON призначила президентом мобільного оператора зв’язку “Київстар” Олександра Комарова. Нагадаємо, з липня цього року він вже працював виконуючим обов’язки президента “Київстар”. Варто також сказати, що Олександр отримав нову посаду в доповнення до своїх основних обов’язків в якості СЕО Beeline Казахстан.
Альтернатива для Wizz Air. Угорський лоукостер Wizz Air веде переговори з аеропортом “Бориспіль” і розглядає аеропорт Бориспіль як альтернативу Жулянам в майбутньому. Як заявив головний виконавчий директор Wizz Air Джозеф Вараді, зараз в аеропорту Київ є деякі чинники, що обмежують розвиток Wizz Air.
Китайці і ПФТС. Китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange Co., Ltd (BOCE) купила понад 25% акцій фондової біржі ПФТС. BOCE вже подавала в АМКУ документи на купівлю понад 25% акцій фондової біржі ПФТС у квітні поточного року. Але на початку травня АМКУ відмовив китайській біржі.
Нове газове родовище. Державна компанія “Укргазвидобування” заявила про відкриття нового газового родовища в Україні. Воно розташоване на території Харківської області. Перспективні ресурси родовища загалом можуть скласти близько 3,7 млрд куб. м.
Джерело для пенсій. Як вважає міністр соціальної політики Андрій Рева, йому вдалося знайти єдине і природнє джерело надходжень для виплат пенсій. З його слів, це сплата єдиного соціального внеску власниками підприємств за своїх працівників. Але «з 22 мільйонів працездатного населення ЄСВ платять 12 мільйонів, а офіційно працюють 16 (мільйонів – ред.)… Але спробуйте прийти з перевіркою на підприємство, і відразу почуєте “бізнес душать“».
Маркування за новими правилами. Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №8450 “Про інформацію для споживачів харчових продуктів”. Законопроектом вводиться заборона на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.
Відповідь “Нафтогазу” на скарги. НАК «Нафтогаз» заявляє, що природний газ неможливо розбавити, а чайники на плитах українців гріються довше з кількох інших причин. Більше того, в компанії нагадують: «газ – це не молоко і не пиво. Спроба його розбавити може призвести до катастрофи».
P.s. Якщо ваш робочий день добігає кінця, і збираєтеся поїхати з роботи на таксі – не пропустіть свіжий матеріал finance.ua. У ньому помістилося цілих 7 порад, за допомогою яких можна (і потрібно!) економити на таксі. 🚕 Виявляється, можна зекономити до 50% від середньої стандартної ціни на певному маршруті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас