День фінансів, 1 листопада: підвищення цін на газ, е-квитки в Києві, санкції від РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 листопада: підвищення цін на газ, е-квитки в Києві, санкції від РФ

571
У четвер, 1 листопада, йшлося про багато нововведень (приємних і не дуже), які очікують українців з початку цього місяця:
🔥 Газ і мишоловки. З першого листопада українці платитимуть на 23,5% більше – до 8550 грн за 1 тис. кубометрів. За словами Президента України П.Порошенка, дешевий сир подають тільки в мишоловці, а дешевий газ – в російській клітці.
🆔 ID-картка замість паспорта. У жовтні уряд прийняв рішення про те, що з листопада українці можуть обмінювати свої паспорти, що мають вигляд книжки, на ID-картки. Це вони можуть зробити за власним бажанням і в будь-який час. Де це зробити і скільки за це доведеться заплатити, читайте тут.
🚎 Е-квиток на транспорт. У громадському транспорті столиці в тестовому режимі запрацював єдиний електронний квиток. Встановлено валідатори, до яких пасажири можуть підносити картки для безконтактної оплати проїзду. Вартість проїзду і знижки тут.
Обмеження швидкості на дорогах. Київрада ввела обмеження швидкісного руху (50 км на годину). Ці обмеження діятимуть з 1 листопада до квітня на відповідних вулицях. В одній новині ми зібрали 17 ділянок для проїзду, де дозволяється швидкість руху транспорту до 80 км на годину.
До речі, на порталі Finance.ua можна вибирати спеціальні кредитні картки для водіїв і отримувати кешбек, додаткові знижки на АЗС.

Отримати картку для автолюбителя 💳

🚘 Заміна водійського посвідчення за 20 хвилин. У столиці презентували пілотний проект з заміни водійських посвідчень. Як розповів Віталій Кличко, допомагати в цьому жителям столиці будуть Центри надання адміністративних послуг. Станом на 1 листопада обміняти старе посвідчення на нове можна лише в центральному ЦНАП за адресою.
Санкції РФ стосовно України. Прем’єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів, які передбачають блокування (замороження) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території РФ стосовно фізичних і юридичних осіб України. Санкції мають налякати 322 фізичні особи та 68 організацій.
Наприклад, санкції зачепили банк Пінчука та компанію Ярославського. В опублікованому на сайті уряду РФ списку санкцій значиться банк “Кредит Дніпро”, що належить бізнесмену Віктору Пінчуку, і страхова компанія О.Ярославського “ІНГО Україна”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас