День фінансів, 9 липня: якщо зустріли несумлінного туроператора, чекаєте на аліменти або хороші дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 липня: якщо зустріли несумлінного туроператора, чекаєте на аліменти або хороші дороги

396
Понеділок, 9 липня: Поради від Мінекономрозвитку. Нагадування від Гройсмана. Попередження від Мінінфраструктури.
Як Україні отримати €1 млрдкрок від ЄС. У понеділок, 9 липня, набрало чинності рішення Євросоюзу про виділення Україні €1 млрд макрофінансової допомоги. Передбачається, що ЄС надасть кошти у формі позик – двома траншами. Серед умов європейська сторона висуває продовження політичних і економічних реформ в Україні, утвердження демократії, верховенства права, прав людини, а також боротьбу з корупцією, включаючи створення Вищого антикорупційного суду.
Як не попастися на несумлінного туроператорапоради від Мінекономрозвитку. Після численних проблем з авіаперельотами, Мінекономрозвитку вирішило опублікувати пам’ятку туристам, як перевірити сумлінність туроператора. Що ж потрібно знати для підписання договору, дивіться за посиланням.
Як не потрапити під кримінальну відповідальність за аліментинагадування від Гройсмана. За задумом української влади, новий закон дозволить підвищити мінімальний розмір аліментів до 100% прожиткового мінімуму. Прем’єр-міністр вирішив нагадати, що якщо аліменти не сплачуються більше року, то їх сума збільшується на 20%. Якщо боржник на постійній основі ухиляється від аліментів, він може сісти за ґрати на термін до двох років. Більш детальну інформацію про сплату аліментів можете подивитися тут.
Як не позбутися фінансування на будівництво і ремонт дорігпопередження від Мінінфраструктури. Віктор Санін повідомив, що ті області, які не зможуть показати хорошу динаміку використання коштів на відновлення доріг, позбудуться фінансування. Планується перерозподіл на області, які можуть ефективно освоювати кошти і відновлювати дороги в своїх регіонах.
Як контролювати ціни на продуктизаходи від депутатів. Народні депутати намагаються воскресити систему державного регулювання цін на соціально важливі продукти харчування. Законопроект пропонує встановити контрольовану торгову націнку на низку продуктів харчування і обмежити її рамками від 5% до 15% – конкретний рівень по кожній позиції визначить Кабмін. Ці заходи потрібні, оскільки в 2017 році продуктові ціни зросли на 17,7%, а в 2018, очікується, зростуть ще на 14%.
Чому третина Києва сидить без гарячої водипояснення від Коболєва. Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв пояснив, що укласти договір на поставку газу не може через великі борги, які “Київтеплоенерго” поки не визнало. На даний момент ведеться судовий розгляд, і Коболєв сподівається на справедливе рішення, яке скаже, хто кому винен.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас