День фінансів, 17 травня: Закон "Про валюту" за основу, Apple Pay в Україні, спрощення доступу до кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 травня: Закон "Про валюту" за основу, Apple Pay в Україні, спрощення доступу до кредитів

673
Четвер, 17 травня, був сповнений важливих подій і рішень:
Парламент прийняв за основу президентський закон про валюту. 253 парламентарії підтримали законопроект №8152 “Про валюту” про встановлення режиму валютного регулювання, який передбачає вільне проведення валютних операцій їх суб’єктами. Раніше президент зазначав, що цей законодавчий акт вводить принцип дозволено все, що не заборонено.
НБУ прокоментував: “Закон про валюту (№ 8152), який Верховна Рада підтримала сьогодні за основу в першому читанні, дає “зелене світло“ для більш швидкої валютної лібералізації.
В Україні почав працювати Apple Pay. Система мобільних безконтактних платежів Apple Pay з 17 травня почала працювати в Україні. Власники iPhone тепер можуть додати картки ПриватБанку в Apple Pay і користуватися безконтактними платежами.
Європарламент зробив крок до виділення Україні €1 млрд. Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі схвалив пропозицію Єврокомісії про четверту програму макрофінансової допомоги Україні. Нагадаємо, що в березні 2017 року Єврокомісія схвалила виділення €600 млн макрофінансової допомоги Україні.
Рада підтримала за основу проект з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Пропонується встановити, що послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном надаються в рамках укладених з іноземними суб’єктами господарювання зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про надання посередницьких послуг у сфері працевлаштування з метою сприяння підписанню трудового договору відповідно до заявок іноземного роботодавця щодо вільних робочих місць.
Microsoft заблокувала встановлення Windows 10. Компанія повідомила, що прийняла рішення заблокувати встановлення Windows 10 1803 на комп’ютери, всередині яких використовуються твердотільні накопичувачі від Toshiba. Про які моделі йдеться, читайте.
І не менш важливий план:
Парламент планує спростити доступ до кредитів. Народні депутати підтримали законопроект №6027-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування”. Метою законопроекту є стимулювання активного використання кредитування в якості фінансового інструменту і зниження вартості кредитних ресурсів для спрощення доступу суб’єктів господарювання та фізичних осіб до кредитів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас