День фінансів, 16 квітня: «бідні» олігархи, курс по 8 і наслідки, «копійки» і трудовий стаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 квітня: «бідні» олігархи, курс по 8 і наслідки, «копійки» і трудовий стаж

866
Понеділок, 16 квітня. Гривня в нашому житті – і з тобою погано, і без тебе.
Курс по 8 і наслідки. Курс долара на рівні 8 гривень за часів президента Віктора Януковича і прем’єр-міністра Миколи Азарова штучно утримували. Експерт пояснить, до чого ж це довело економіку України.
Курс уже НЕ по 8. Український бізнес, орієнтуючись на реалії сьогоднішнього дня, надав свої прогнози щодо курсу на наступні 12 місяців. Цікаво, що скоротилася частка респондентів, які очікують знецінення гривні.
«Бідні» олігархи. Ось у кого гривні (і не тільки її) має бути достатньо, так це у олігархів. Правда, як демонструє останнє дослідження видання «Фокус», їм теж несолодко. Кожен п’ятий український олігарх торік став біднішим. Ось список тих багатіїв, хто втратив частину статків за результатами 2017 року.
«Копійки» за трудовий стаж. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Пенсійна реформа в Україні дала старт системному підвищенню пенсійних виплат. За його словами, уряд має намір змінити незадовільну ситуацію для працівників з великим стажем, які отримували «копійки».
2,5 тис. гривень за безробіття. З початку року в Україні збільшилася допомога по безробіттю. Так, в березні 2018 року середній розмір допомоги по безробіттю в Україні досягав 2 587 грн або майже 70% розміру мінімальної заробітної плати (3 723 грн). З початку поточного року розмір допомоги по безробіттю в Україні збільшився на 9,8%.
Аграрії «приносять» долари. Українські аграрії нарощують експорт. За січень-лютий поточного року зовнішньоторговельний оборот продукції агропромислового комплексу склав 3,7 млрд дол., з яких 2,8 млрд дол. припадає на експорт українських аграрних і харчових продуктів. Нашими традиційними лідерами експорту залишаються зернові культури, олія, насіння олійних культур (тут докладніше про найбільших імпортерів української аграрної та харчової продукції).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас