День фінансів, 8 лютого: підвищення гарантованих виплат для вкладників, очікування спаду цін на бензин і природа криптовалют від СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 лютого: підвищення гарантованих виплат для вкладників, очікування спаду цін на бензин і природа криптовалют від СБ

1063
Четвер, 8 лютого, виявився щедрим для майбутніх вкладників в банки і любителів авто.
Найголовніше – ФГВФО хоче підвищення гарантованої суми відшкодування депозитів. “Природно, ми не будемо піднімати цю планку на 10 або 20 тисяч. Якщо виходити з пропозицією, то це повинно бути хоча б 300-400 тис. гривень”, – заявили у Фонді. Зазначимо, що зараз максимальна сума становить 200 тис. грн, тобто близько 7 тис. дол.
Експерт розповів, коли в Україні очікувати спаду цін на бензин. На думку фахівця, це може статися у другій декаді лютого через охолодження європейських котирувань і зміцнення курсу гривні. Однак, здешевлення очікується несуттєвим.
Німеччина запідозрила автовиробників у махінаціях з автомобілями для України. Прокуратура німецького міста Галле порушила кримінальну справу за підозрою в підробці реєстраційних документів автомобілів, призначених для ввезення в Україну. Наші читачі вважають, що замість утилізації б/у машин, німецькі власники можуть отримати гроші за їх продаж, проте неясно, яким чином до питання причетні автовиробники.
Все більше українців пересідають на електромобілі. У січні 2018 року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 188 електромобілів, що на 19% більше, ніж в січні 2017 року. Які саме електрокари вибирають наші співгромадяни, можна дізнатися тут.
Варто додати:
Кабмін розкрив зарплату Гройсмана за рік. За 2017 рік прем’єр-міністр України Володимир Гройсман отримав 350,6 тис. грн заробітної плати. Середня зарплата глави уряду за місяць з урахуванням відмінусованих податків склала 22,13 тис. грн.
Криптовалюти схожі на “піраміди”. Саме такою здалася природа цифрових грошей Світовому банку. Однак до технології блокчейн все ж СБ придивляється, в надії, що це допоможе в боротьбі з корупцією в країнах, що розвиваються.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас